Tahtele allutatud laser teeb imesid

Anne Põder
Copy

Hiljuti uue tööga algust teinud Eve Valdmaale on igas päevas väike võit. Kui lasermasinaga juba kristallkividele graveerimisega hakkama saab, on vineeri ja puitu kujundada kukepea.

Valdmaa selgitusel poleks ta osanud uneski ette näha, et näiliselt lihtsast soovist teha kliendikinkideks mõeldud termotopsidele graveeringuid kujuneb mõte luua endale töökoht. «Plastrexis töötades tahtsime jõuludeks teha plastikuga kaetud topsidele soliidses lasergraveeringus kirjad. Selgus, et sellist teenust Järvamaal ei osutata ning suuremates linnades olid järjekorrad nii pikad, et hea, kui jaanipäevaks tooted kätte saab,» meenutas ta.

Uut eluala otsima hakates tuli Valdmaal see seik elust enesest meelde ja ta otsustas uurida, kui keeruline laseriga graveerida ja lõigata on ning kas temagi võiks sellega hakkama saada. «Ettevõtted, kes sel alal juba tegutsevad, saatsid mu uudishimutsemise peale kus seda ja teist. Ainus, kes aitas ja proovima julgustas, oli teenuse kõrvalt ka lasergraveerimis- ja -lõikamismasinaid müüv Eccom OÜ Tartus,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles