Järva vald pakub raha mitmele kaasava eelarve ideele

Copy
Järva vallas on mitmeid ideid, kuidas kaasavat eelarvet kasutada. Pildil Järva valla lipp.
Järva vallas on mitmeid ideid, kuidas kaasavat eelarvet kasutada. Pildil Järva valla lipp. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Naabervaldade eeskujul otsustas nüüd ka Järva vald välja kuulutada oma esimese kaasava eelarve konkursi. Raha selleks eraldati aga mõneti rohkem kui Türi vallas ja Paide linnas.

Järva vallavalitsuse teatel on nende kaasava eelarvese plaanitud 40 000 eurot. See tähendab, et ellu saab viia mitu kaasava eelarve ideed, kuid tingimusel, et ühe idee maksumus ei ületa 20 000 eurot.

Olgu märgitud, et nii Türi vald kui ka Paide linn seadsid mõlemad tänavu  rahvaalgatuslike ideede laeks 25 000 eurot ning võitjaid oli konkursi kohta vaid üks.

Järva valla kaasavasse eelarvesse võib idee esitada igaüks. Peaasi, et investeering läheks valla objekti, mis oleks avalikus kasutuses, maksumus jääks etteantud piiridesse ning investeeringust ei tohiks tekkida ebamõistlikke kulusid valla järgnevate aastate eelarvetele.

Rakendust leiavad rahvahääletusel enim hääli saanud ideed, kuid arvestusega, et ühe endise ühinenud valla territooriumil ei tehtaks samal aastal teoks mitut ideed. See tähendab, et kaasava eelarve raha võib minna näiteks endisesse Järva-Jaani ja Albu valda, kuid kõik ei saa minna vaid ühte neist.

Projektide esitamise tähtaeg on 31. mail. Projektide ideed tuleb saata Järva vallavalitsusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles