Paides näeb suuri maadlusvõistlusi

Kuido Saarpuu
Copy
Kreeka-rooma maadlus.
Kreeka-rooma maadlus. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Laupäeval selguvad Paide E-Piima spordihallis Eestimaa spordiliidu Jõud meistrid kreeka-rooma, naiste ja vabamaadlused. Võistlused  algavad kell 11.30.

Võistluste üks korraldaja, maadklubi Järvamaa Matimehed treener Mati Sadam, selgitas, et Jõu meistrivõistlustega on maadlejatel nii ja naa. On neid, kes seda tähtsustavad, ja neidki, kes on  seni neist kõrvale jäänud. „Üldiselt on nii, et kui samal ajal pole mõnda suuremat turniiri, siis võivad ka Jõu meistrivõistlustele kohale tulla päris paljud,“ lausus ta. „Praegu loodan sellele, et võistluste keskne asukoht saab määravaks. Mullu Põlvas oli osalejaid vähe.“

2019. aasta Jõu meistrivõistlustele ootas Sadam vähemalt 60-70 võistlejat. Matimehed, keda on Paides maadlemas vähemalt kümmekond, võtavad seda võistlust hea kodulähedase treeninguna ega ütle ära ka meistritiitlitest.

Mati Sadam on siiski pannud tähele, et mida aeg edasi, siis vähemalt maadluse puhul on Jõu võistlusi, olgu tegemist kas meistrivõistluste või linnade-valdade mängudega, avastamas ka sellised piirkonnad, kes varem pole osalenud. Maakohtade kõrval on üha rohkem esindatud ka suuremate linnade sportlased.

Paide E-Piima spordihallis on maadlusvõistlusi peetud ka varem, nii Jõu meistrivõistlusi kui ka Maalehe maadlusturniiri. Võistluspäevaks läheb suurde saali maha kaks maadlusmatti.

Paide võistlused lõpetavad suuremale osale maadlejatele ka saalihooaja. Ees ootab suur suvi ja rannamaadlus.  Sadama hinnangul  on maadlejad puhkuse igati ära teeninud, sest aktiivsemalt võistlev seltskond on aasta esimeses pooles kogu aeg rakkes olnud. „Kõvemad tegijad on jaanuarist pidanud 40 ja rohkem matši,“ täpsustas ta.

On võimalus, et üht Järvamaa matimeeste sportlast näeb maadlemas ka õpilaste ehk kuni 15aastaste Euroopa meistrivõistlustel.

Maadlushuvilistele teadmiseks, et augusti alguses on  Tallinnas juunioride MM. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles