Esnas saab jalutada läbi sajandi

Kuido Saarpuu
Copy
Esna endise raudteejaama ära ostnud viimase jaamaülema tütred toimetavad suviti külas koos sõprade ja tuttavatega.
Esna endise raudteejaama ära ostnud viimase jaamaülema tütred toimetavad suviti külas koos sõprade ja tuttavatega. Foto: Dmitri Kotjuh

25. mail on Esnas projekti "Jalutuskäik läbi Esna sajandi" lõpuüritus. Kavas on avada Pika tänava ehk küla peatänava äärsete majade ja küla ajalugu tutvustav kaart. Kaardi avamisel kuuleb projekti kestel kogutud lugusid Esnast.

Ülevaate Esna küla osast ajaloos Järavamaa muuseumi allikate põhjal annab ajaloolane Tiiu Saarist. Projekti kestel kogutud materjalidest teeb kokkuvõtte projektijuht Ursula Ilo.

Pärast ametlikku avamist ootab kõiki jalutuskäigule tulnuid kultuuriprogramm ja suupisted.

Huvilistel tuleb laupäeval koguneda Esna kogukonna raamatukogu juurde (Pikk 12) kella 11ks. Oodatud on kõik Esnaga seotud või Esna ajaloost huvitatud inimesed.

Projekti "Jalutuskäik läbi Esna sajandi" kestel on kogutud saja aasta eest Esna küla loonud ja siin läbi ajaloo elanud ning tänapäeval elavate inimeste lood koos fotomaterjaliga, mis täiendavad eelnevalt avaldatud raudteeasumi kujunemise kultuuriajaloolisi uurimusi. Lisaks püstitatakse küla ajalugu tutvustav infotahvel koos kaardi ja fotomaterjaliga. Kaart ja täiendavad infomaterjalid on kättesaadavad ning kasutamiseks mõeldud kõikidele kogukonna liikmetele, külalistele ja Esna ajaloo huvilistele laiemalt.

Üritust korraldab MTÜ Esna Selts. Projekti on rahastanud kohaliku omaalgatuse programm.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles