Kultuuriministeerium kuulutab 2020. aasta digikultuuriaastaks

Kuido Saarpuu
Copy
Amazon Fire HD 10 tahvelarvuti ja klaviatuur.
Amazon Fire HD 10 tahvelarvuti ja klaviatuur. Foto: Beck Diefenbach/REUTERS

Kultuuriministeeriumi eestvedamisel viiakse järgmine, 2020. aasta läbi digikultuuriaastana. Aasta korraldatakse eesmärgiga, et uued põlvkonnad võtaksid omaks meie oma elava kultuuri ja pärandi ning digilahendused oleksid sellele toeks.

Teema-aasta eestvedaja on aastatega kujunenud tava kohaselt mõni valdkondlik organisatsioon, kellele tagatakse riigieelarvest lisarahastus 200 000 eurot. Selleks ootab Kultuuriministeerium 7. juuniks ideekavandeid oma haldusala asutustelt, kes on huvitatud iseseisvalt või koos partneritega digiaasta läbiviimisest.

„Kultuur peab kõigile soovijatele olema eelkõige kättesaadav. Digilahenduste nutikusest sõltub suuresti see, kas uued põlvkonnad võtavad omaks meie oma elava kultuuri ja pärandi. Lisaks vahetule kultuurikogemusele, mis on jäädavalt tähtis, peidab digimaailm endas lahendusi, mis toetavad kultuuri levikut,“ põhjendas Kultuuriministeeriumi kantsler Tarvi Sits. 

​Teema-aasta eestvedaja on aastatega kujunenud tava kohaselt mõni valdkondlik organisatsioon, kellele tagatakse riigieelarvest lisarahastus 200 000 eurot.

Kultuuriministeerium on järjepidevalt teema-aastaid korraldanud alates 2005. aastast. Aegade jooksul on tähelepanu pööratud kunstile, raamatutele, filmile, aga ka näiteks kultuuripärandile ning lastele ja noortele. Käimasolev 2019. aasta väärtustab laulu- ja tantsupidude ajalugu ning vaatab ka pidude tulevikku. Vaata teema-aastate kohta lähemalt siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles