Töötukassa toetab tänavu õppimist 35 koolis 100 õppekaval

Kuido Saarpuu
Copy
30.04.2019. Eesti, Lääne-Virumaa. Rakvere

FOTOL:  Eesti Töötukassa Rakvere kontor 

FOTO: Vladislav Musakko/Virumaa Teataja/Postimees Grupp  AS
30.04.2019. Eesti, Lääne-Virumaa. Rakvere FOTOL: Eesti Töötukassa Rakvere kontor FOTO: Vladislav Musakko/Virumaa Teataja/Postimees Grupp AS Foto: Vladislav Musakko / POSTIMEES GRUPP AS/SCANPIX

Sündmused tööturul näitavad, et muutusteks tuleb olla valmis, tarvis läheb hoopis teistsuguseid oskusi kui aastakümneid tagasi.  Töötukassa oskuste arendamise ja karjääriteenuste osakonna juhataja Kerstin Holland ütleb, et just seetõttu on oluline olla valmis ennast täiendama või midagi sootuks teistsugust juurde õppima. „Töötukassa toetab nii töötute kui töötavate inimeste õpinguid kutse- ja kõrghariduses,“ lisab ta.

Töötukassa toetab nende erialade ja ametite õppimist, kuhu on tulevikus vaja rohkem töötajaid ning kus juba praegu sobiva ettevalmistusega inimesi napib. Erialad on välja valitud OSKA uuringute põhjal ja nimekiri  täieneb igal aastal.

Sel aastal on valikus üle 100  õppekava 35 koolis, õppida saab üle Eesti ja nii eesti kui ka vene keeles. „Õppida saab robotioperaatoriks, palkmaja ehitajaks. Uutest erialadest on valikus rõivaste tehniline disain ja eripedagoog,“ täpsustab Kerstin Holland. Erialade valikuga saab tutvuda töötukassa kodulehel, seal on võimalik  õppimissoovi korral broneerida ka aega karjäärinõustaja juurde, kes aitab valida eriala ja pakub abi toetuse taotlemisel.

Tasemeõppes osalemise toetust saavad taotleda need, kellel puudub kutse- või eriharidus ja kel on põhi- või keskhariduse omandamisest möödas vähemalt viis aastat. Lisaks inimesed, kel on kutse- või kõrgkooli lõpetamisest möödunud vähemalt 15 aastat. Samuti need inimesed, kes tervislikel põhjustel oma omandatud erialal töötamist jätkata ei saa. Toetuse suurus oleneb sellest, kas inimesel on muid sissetulekuid.

Töötukassa toetab nende erialade ja ametite õppimist, kuhu on tulevikus vaja rohkem töötajaid ning kus juba praegu sobiva ettevalmistusega töötajaid napib.

Kahe aasta jooksul on tasemeõppes osalemise toetust saanud töötukassalt pisut alla 1200 inimese. Enim on õppima mindud hooldustöötaja, sisetööde elektriku ja IT-süsteemide nooremspetsialisti õppekavale. Küsimuste korral saab infot töötukassa infotelefonilt 15 501 ja töötukassa kodulehelt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles