Järvamaa sotsiaaldemokraadid toetavad erakonna juhina Läänemetsa ja Mikserit

Kuido Saarpuu
Copy
Lauri Läänemets pürgib erakonna juhiks.
Lauri Läänemets pürgib erakonna juhiks. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) Järvamaa piirkonna juhatus otsustas toetada juuni alguses toimival erakonna üldkogul esimehe kandidaatidena Lauri Läänemetsa ja Sven Mikserit.

SDE Järvamaa piirkonna juhatuse aseesimees Margus Nurmik lausus, et Läänemets ja Mikser pälvisid toetuse, kuna nende visioonid erakonna juhtimisest olid piirkonna liikmetele kõige südamelähedasemad. „Järvamaal tegutseva Lauri Läänemetsa puhul oleme lähedalt näinud tema võimet inimesi koondada ja oma eestvedamisega innustada ning toetame tema ideed erakonna erinevate piirkondlike organisatsioonide laiemast kaasamisest juhtimisse. Paidest pärit Sven Mikser pole samuti minetanud sidet oma kodukandiga ning hindame kõrgelt tema kogemusi ja analüüsivõimet, varasemat panust erakonda ning kogemust erinevatel ministri kohtadel,“ lausus Nurmik.

Erakonna aseesimehe kandidaadiks esitasid Järvamaa sotsid Helmen Küti ja juhatuse liikmeks Paide abilinnapea Siret Pihelga.

SDE üldkogu toimub 9. juunil. Lauri Läänemetsa ja Sven Mikseri kõrval kandideerivad SDE juhiks endine kultuuriminister Indrek Saar ja endine sotsiaalminister Riina Sikkut. Erakonna praegune juht ja endine sotsiaalminister Jevgeni Ossinovski on teatanud soovist juhi kohalt taanduda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles