Põlvamaa sotsid toetavad erakonna juhi kandidaadina Lauri Läänemetsa

Kuido Saarpuu
Copy
Lauri Läänemets
Lauri Läänemets Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kolmapäeva, 22. mai koosolekul otsustas Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) Põlvamaa piirkonna juhatus toetada juuni alguses toimival erakonna üldkogul esimehe kandidaadina Lauri Läänemetsa.

SDE Põlvamaa piirkonna esimees Sirje Tobreluts sõnas, et juhatus toetab Lauri Läänemetsa ideed kaasata piirkondlikke organisatsioone senisest rohkem erakonna ja riigi juhtimisse. „Põlvamaal näeme iga päev, kuivõrd oluline on tegeleda regionaalse ebavõrdsuse probleemi lahendamisega, näiteks töökohtade loomise ja majanduse ergutamisega. Kõigi Eesti piirkondade hääl peab olema Tallinnas kuuldav ja usume, et Lauri Läänemets on tänasest juhikanditaatidest parim selle eesmärgi saavutamiseks,“ lausus Tobreluts.

SDE aseesimehe kandidaadiks esitas Põlvamaa juhatus Riina Sikkuti ja juhatuse liikmeks Setomaa vallavanema Raul Kudre.

Lisaks Põlvamaa piirkonnale on toetanud Lauri Läänemetsa erakonna juhina Järvamaa ja Tartumaa SDE piirkondlikud organisatsioonid.

Lisaks Põlvamaa piirkonnale on toetanud Lauri Läänemetsa erakonna juhina Järvamaa ja Tartumaa SDE piirkondlikud organisatsioonid.

Alates 2011. aastast SDE ridadesse kuuluv Lauri Läänemets (36) on erakonna juhatuse liige ja Järvamaa piirkonna juhatuse esimees ning SDE Omavalitsuskogu esimees. 2013-2017 töötas ta Väätsa vallavanemana ja alates 2017 kuulub Türi vallavolikogusse. Läänemets on kaitseliitlane ja aktiivne abipolitseinik ning pälvis 2017. aastal kodanikuühiskonna eestvedajana Vabariigi Presidendilt vabatahtlike kaasaja aumärgi.

Lauri Läänemets kogus viimastel Riigikogu valmistel Järva- ja Viljandimaal 994 häält, millega ta oli oma piirkonnas Helmen Küti järel teine häätemagnet. Läänemetsa kodukohas, Väätsa valimispiirkonnas hääletas SDE poolt 48% inimestest. See teeb Väätsast kõrgeima sotside toetusega piirkonna ja ühe neljast piirkonnast, kus sotsidel õnnestus saavutada valimisvõit. Lauri Läänemets on Marina Kaljuranna asendusliige Riigikogus.

SDE üldkogu toimub 9. juunil. Lauri Läänemetsa kõrval kandideerivad SDE juhatusse endine kultuuriminister Indrek Saar, endine sotsiaalminister Riina Sikkut ja endine välisminister Sven Mikser. Erakonna praegune juht ja endine sotsiaalminister Jevgeni Ossinovski on teatanud soovist juhi kohalt taanduda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles