Riigikogu esimees avas Paides rändnäituse

Kuido Saarpuu
Copy

Riigikogu esimees Henn Põlluaas avas eile keskpäeval Paide raekoja ees parlamendi sajandale aastapäevale pühendatud rändnäituse „Riigikogu 100“. Väljapanek annab ülevaate Eesti esinduskogu sajandipikkusest ajaloost, mis kajastab Eesti Ajutise Maanõukogu, Asutava Kogu ja Riigikogu koosseisude tegemisi.

Riigikogu esimees tõi välja, et Riigikogu 100. aastapäevale pühendatud näitus on jõudnud Eesti südamesse – Paide linna. „Paide on juba viies linn, kus saab parlamendi ajaloo ja tänase tööga tänavapildis tutvuda,“ märkis Põlluaas. „Oluline on teadvustada, et meie parlamentaarne traditsioon ulatub juba saja aasta taha ja vaatamata vahepealsele okupatsiooniajale on meie rahvas säilitanud enda demokraatlikud hoiakud,“ ütles ta.

Parlamendi 100. aastapäevale pühendatud näitus on kujundatud tänavana, mille kahel pool asetsevad majapaarid tähistavad esinduskogude läbitud aastakümneid. Väljapanek on stiliseeritud ajakohaste tekstide ja piltidega. Akende ja uste vahelt vaatavad vastu ajaloolised suurkujud ja tähtsündmused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles