Järvamaal hakkas tööle ProgeTiigri programmi saadik

Kuido Saarpuu
Copy
Arvutiklass.
Arvutiklass. Foto: Urmas Luik

Et kõigil õpilastel olenemata elukohast oleks võimalus oma kodukandis IT-õpet saada, alustasid 2019. aasta kevadel Eesti maakondades tööd HITSA ProgeTiigri programmi piirkondlikud nõustajad. Järvamaal on selleks õpetaja Laine Aluoja.

26 ProgeTiigri saadikul on seljataga esimesed aktiivsed töönädalad. Alustuseks kaardistasid nõustajad oma maakonna koolide ja lasteaedade võimalused ja vajadused, et oleks kergem neile süvendatud IT-õppe juurutamisel tuge pakkuda. Toimunud on mitmed info- ja koolituspäevad ning esimesed soovijad on saanud nõustajatelt ka individuaalset nõu.

Koolid ja lasteaiad leiavad neile lähima ProgeTiigri saadiku kontaktid HITSA kodulehelt. Kõik on oodatud julgelt ühendust võtma. Üritustel tunneb ProgeTiigri saadikud ära tiigrisärgi järgi.

ProgeTiigri nõustajad aitavad IT-õpet oma kodukandi lastele ja noortele kättesaadavamaks teha, äratada neis tehnoloogiahuvi ning toetavad ja innustavad kohalikke õpetajaid ja koolijuhte. Saadikutelt saab abi IT-õppega alustamisel, infopäevade ja ürituste korraldamisel, sobivate täienduskoolituste valimisel jmt.

Nõustaja teeb tihedat koostööd kohaliku omavalitsusega, tunneb hästi oma maakonna eluolu ja oskab toetada koole ja lasteaedu just seal, kus nad seda vajavad. Õpetajatel ja juhendajatel omakorda on kindlasti kergem nõu küsida nõustajalt, kes töötab nende kodukandis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles