Katsereis Imavere ja Viljandi vahel näitab ära sõiduvajaduse

Järva Teataja
Copy
Tikutoosimehike tervitab Paia ristis möödasõitjaid ja juhatab neid Viljandi poole.
Tikutoosimehike tervitab Paia ristis möödasõitjaid ja juhatab neid Viljandi poole. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Samal ajal kui võimalused Järvamaalt eri suundades bussiga sõita aina vähenevad, andis Imavere päevakeskus teada, et tuleval nädalal korraldatakse katseliselt bussireis marsruudil Imavere-Viljandi-Imavere.

Buss väljub kahel päeval, 21. ja 29. juunil kell 10 Imavere bussipeatusest ning sõitjatel jääb Viljandis olemiseks aega kaks ja pool kuni kolm tundi.

Ettevõtmise üks eestvedajaid Tanel Teas selgitas, et tegemist pole ametliku bussiliiniga ning tulu teenimise eesmärgil seda ei tehta. «Mingit bussiliini me esialgu ei ava, küll aga selgitame välja elanikkonna huvi Viljandi suunal liikumise osas,» rääkis ta.

Tasu, mis sõidu eest küsitakse, katab heal juhul kütusekulu. «Pigem on see heanaaberlik sõidujagamisteenus,» märkis ta. «Põhjus, miks seda teeme, on ennekõike just vanemaealiste inimeste nurin, et nad ei pääse enam kuidagi bussiliinide sulgemise tõttu Viljandisse käima.»

Teas Lisas, et kui peaks selguma, et imavarelaste huvi Viljandi vahet sõita on tõepoolest suur, võib tulevikus käima lükata protsessi, mille eesmärk oleks ametliku bussiliini avamine, kuid sellest on praegu kindlasti veel vara rääkida.

Ühe otsa sõit Viljandisse maksab 3,50 eurot, seega edasi-tagasi käigu eest tuleb välja käia 7 eurot.

Kuna kohti on bussis vaid seitse, peab enda sõidusoovist kindlasti teada andma Imavere päevakeskuse telefonil 3897610 või 53011324.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles