548 noort kergejõustiklast selgitavad Rakveres U23, U20 ja U18 Eesti meistreid

Kuido Saarpuu
Copy
Staadion.
Staadion. Foto: unsplash.com

Sel neljapäeval ja reedel, 27. ja 28. juunil on Rakvere staadionil Eesti meistrivõistlused U23, U20 ja U18 vanuseklassile. Starti on tulemas 548 noort kergejõustiklast ja esindatud on 46 klubi.

Võistluste avamine on neljapäeval kell 11.45, esimene start antakse kell 12.00, mil algavad 100 meetri eeljooksud.

Kohal on kõigi vanuseklasside parimad sportlased, kel on lisaks medalite püüdmisele hea võimalus Rakveres ka oma vanuseklasside tiitlivõistluste normatiive täita.

U23 vanuseklass

Meeste 1500 meetri jooksus võib häid aegu oodata Mark Abnerilt (Treeningpartner), Karel-Sander Kljuzinilt (TÜ/ASK) ja Andry Soolt (Sparta SS).

Naiste kaugushüppes läheb tiitlit jahtima Kreete Verlin (SK Fortis), talle pakub konkurentsi mitmevõistleja Margit Kalk (Tartu SS Kalev). Kalk võistleb ka kõrgushüppes, kuulitõukes, odaviskes, 100 meetri tõkkejooksus ja 200 meetri jooksus. 

Meeste kuulitõukes on koha hiljuti Balti matšil isikliku rekordi 18.95ni viinud Jander Heil (KJS Sakala). Teivashüppes pakuvad Robin Noolele (SK Elite Sport) konkurentsi mitmevõistlejad Hans-Christian Hausenberg (Tartu SS Kalev), Johannes Erm (SK Leksi 44) ja Risto Lillemets (KJK Saare).

Kettaheites panevad end proovile mitmevõistlejad Johannes Erm (SK Leksi 44), Risto Lillemets (KJK Saare) ja Hans-Christian Hausenberg (Tartu SS Kalev).

Naiste odaviskes võib oodata tasavägist võitlust Mirell Luige (Audentese SK) ja Marcella Liivi (TÜ/ASK) vahel.

U20 vanuseklass

Meeste kettaheites on head tulemust jahtimas Kevin Sakson (Haapsalu KJK), kes teeb kaasa ka kuulitõukes. Teivashüppes on kohal  noorterekordeid püstitanud Eerik Haamer (TÜ/ASK).

Meeste 100 meetri jooksus saab kaasa elada Henri Saia (SK Altius) ja Ken-Mark Minkovski (Audentese SK) mõõduvõtule. Mõlemad osalevad ka 200 meetri jooksus, kus neile pakub konkurentsi Lukas Lessel (SK Elite Sport), kes võistleb ka oma põhialal 400 meetri tõkkejooksus ja 400 meetri jooksus.

Naiste 100 meetris on favoriitidest stardis Karoli Käärt (Audentese SK), Carina-Renne Valdek (Audentese SK) ja Liisa-Maria Truupõld (Tartu SS Kalev). Naiste 200 meetrit tõotab samuti tulla konkurentsitihe, kaasa teevad Käärt, Valdek, Truupõld, Piibe Kirke Aljas (TÜ/ASK).

Naiste vasaraheites tahab kõige kõrgema koha nimel kaasa rääkida Annika Emily Kelly (TÜ/ASK).

Teivashüppes tuleb meistritiitlit püüdma Marleen Mülla (KJK Vike),  odaviskes võib pikki odakaari oodata Gedly Tugilt (KJK Karksi Sport),  kõrgushüppes jahib meistritiitlit Lilian Turban (SK Elite Sport).

Piibe Kirke Aljas (TÜ/ASK) osaleb 400 meetri jooksus, kus talle pakub konkurentsi Liis-Grete Atonen (Audentese SK), nii Aljas kui Atonen konkureerivad ka 400 meetri tõkkejooksus.

U18 vanuseklass

Neidude 100 ja 200 meetri sprindid tõotavad tulla tasavägised ja korralike tulemustega, peamised kullapretendendid on Marit Kutman (TÜ/ASK) ja Ann Marii Kivikas (SK Altius).

Neidude vasaraheites võib põnevat duelli oodata Kelly Heinpõllu (KJS Sakala) ja Gertu Küttmanni (Niidupargi KJK) vahel. Mõlemad teevad kaasa ka kuulitõukes ja kettaheites.

Head tulemust võib oodata ka 5000 meetri käimises Jekaterina Mirotvortsevalt (KJK Kalev-Sillamäe).

Noormeeste 100 m jooksus on favoriidina stardis Kristjan Markus Eelma (üksikvõistleja), 200 meetris võib head tulemust oodata Karl August Kalamehelt (TÜ/ASK) ja Oliver Kruuspanilt (SK Schnelli).

Sel hooajal heas hoos olev Rasmus Roosleht (Niidupargi KJK) osaleb kuulitõukes, kettaheites, vasaraheites, odaviskes ja 110 meetri tõkkejooksus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles