Ülemaailmne orienteerumispäev kogus Eestis üle 7200 osaleja

Kuido Saarpuu
Copy
Orienteerumine.
Orienteerumine. Foto: Madis Perli /

Ajavahemikus 15.-21. mai aset leidnud ülemaailmse orienteerumispäeva üritused püstitasid osalejate rekordi nii Eestis kui globaalsel tasandil. World Orienteering Day raames toimus orienteerumisüritusi 85 riigis ja kõigil kontinentidel.

Ülemaailmset orienteerumispäeva korraldatakse Rahvusvahelise Orienteerumisföderatsiooni egiidi all juba neljandat aastat ja selle eesmärgiks on propageerida orienteerumist laiemalt ja jõuda uute potentsiaalsete ala harrastajateni, eelkõige kooliõpilaste ja noorteni.

Tänavu, mil mai oli ka Eesti Olümpiakomitee orienteerumise teemakuu, kasvas ülemaailmsest orienteerumispäevast osavõtjate arv üle 25% võrreldes mullusega. Eestis toimus 47 registreeritud üritust, kus kokku tehti 7236 stardikorda. Suurimaks ürituseks oli Tallinna neljapäevak Kuusalu lähistel, kus osalejaid oli 571. Kuid orienteerumissündmusi leidis aset üle Eesti – nii Hiiu- kui Saaremaal, aga ka Narvas ja Värskas.

Lisaks tööpäevaõhtustele päevakutele ja võistlustele korraldati orienteerumisüritusi ka koolides ja lasteaedades, kus peaeesmärgiks polnud niivõrd sportlik mõõduvõtt, kui just huvi tekitamine ala vastu. Kõik osalejad läksid globaalsesse arvestusse ning igale osalejale oli ette nähtud erikujundusega diplom ja helkurkleebis.

​Ülemaailmset orienteerumispäeva korraldatakse Rahvusvahelise Orienteerumisföderatsiooni egiidi all juba neljandat aastat ja selle eesmärgiks on propageerida orienteerumist laiemalt ja jõuda uute potentsiaalsete ala harrastajateni, eelkõige kooliõpilaste ja noorteni.

Ka ülemaailmselt püstitati World Orienteering Day raames uus rekord – 85 riigis toimus üle 2200 ürituse, kus kokku tehti ligi 400 000 osaluskorda. Mullune osalejate arv ületati tänavu ligi 15 %. Seejuures olid esindatud kõik kontinendid ja suurima osalejaskonna kogus riikidest Türgi.

Orienteerumishooaeg Eestis pole aga kaugeltki läbi ja infot üle kogu vabariigi toimuvate päevakute kohta leiab RMK Eestimaa orienteerumispäevakute kodulehelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles