Ilvestel läheb vanaviisi ehk mitte eriti hästi

Ingmar Muusikus
, loodusfotograaf
Copy
Loodusfotograaf Ingmar Muusikus on pannud tähele, et üles on sirgunud terve põlvkond ilveseid, kellele pole jahti peetud ja nad on muutunud inimesega kohtudes julgemaks.
Loodusfotograaf Ingmar Muusikus on pannud tähele, et üles on sirgunud terve põlvkond ilveseid, kellele pole jahti peetud ja nad on muutunud inimesega kohtudes julgemaks. Foto: Ingmar Muusikus / Järva Teataja

Panin eelmise reede õhtul Järvamaa metsa rajakaamera, laupäeva pärastlõunal jäi pildile territooriumi märgistav ilves. See oli mulle tuttav loom.

Olin kohtunud temaga nädal varem, kui käisin pojale metsast koolilõpulilli korjamas. Ilves pikutas kraavikaldal ja vaatas 25 meetri pealt julgelt otsa. Selle asemel, et ummisjalu põgeneda, põõnas ilves rahulikult edasi, isegi silmad vajusid kinni.

Pärast kümneminutist uinakut ajas ta end korraga istukile (pildil), haigutas, sügas tagumise käpaga kõrvatagust, hüppas üle kraavi ja jättis sarapuupõõsale lõhnamärgi. Noor, ühe- või kaheaastane isane ilves, pikkade jalgade ja kiitsaka kerega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles