Kert Piirimäe jõudis EMil isikliku rekordiga lõppvõistlusele

Kuido Saarpuu
Copy
Kert Piirimäe
Kert Piirimäe Foto: Marko Mumm / EKJL

Rootsis Gävles toimuvad U23 vanuseklassi Euroopa meistrivõistlused algasid Eesti koondise jaoks positiivselt, kui Hans-Christian Hausenberg sai kaugushüppe kvalifikatsioonis kirja suurepärase tulemuse 7.98 (taganttuul +2,7) ja pääses lõppvõistlusele. Avapäev tõi Eestile veel mitmeid häid tulemusi.

Kaugushüppe lõppvõistlus peetakse reedel kell 17.30 (Eesti aeg).

Margit Kalk lõpetas seitsmevõistluse avapäeva 14. kohal, punkte on eestlannal koos 3274. Kalk sai 100 m tõkkejooksus kirja aja 14,32, ületas kõrgushüppes 1.64, tõukas kuuli 12.11 ning jooksis 200 m 24,98ga.

Meeste kuulitõukes jõudsid lõppvõistlusele nii Kert Piirimäe kui Jander Heil. Piirimäe sai kvalifikatsioonis kahel korral kirja tulemuse 18.39, mis tähistab tema isiklikku rekordit. "Võistlusega olen väga rahul, ikkagi rekordiparandus. Ja homme loodan selle 19 meetrit ka täis tõugata. Siia tulles oli plaan eelvõistluselt edasi jõuda," kommenteeris Piirimäe. Heil tõukas parimal katsel 18.30 ja oli sellega viimane edasipääseja. Kuulitõuke lõppvõistlus peetakse reedel algusega kell 20.00.

Kaugushüppe lõppvõistlus peetakse reedel kell 17.30 (Eesti aeg).

Johannes Treiel sai 110 m tõkkejooksu esimeses eeljooksus ajaga 14,46 neljanda koha ja pääses poolfinaali. Poolfinaalid joostakse reedel kell 17.41. "Parandamisruumi on. Kohtunikel oli natuke segadust, mistõttu me pidime kauem ootama ja võib-olla närvitsesin seetõttu veidi üle. Aga homme on uus päev, start ei olnud mul täna kõige parem ja usun, et ses osas annab homme jooksu parandada," ütles Treiel. 100 m tõkkejooksu eeljooksus osalenud Kreete Verlin kahjuks kukkus ning finišisse ei jõudnud.

Robin Nool sai teivashüppe kvalifikatsioonis esimesel katsel jagu tulemusest 5.20, mis tagas samuti koha lõppvõistlusel. Lõppvõistlus toimub laupäeval algusega kell 18.30. "Üsna rasked tingimused olid ja paljudel oli probleeme. Sain 5.05 ja 5.20 esimesel katsel üle, midagi väga hullu polnud. Lõppvõistlusele lähen võistlust nautima," sõnas Nool. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles