Teisipäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Foto: Järva Teataja

Teisipäevane Järva Teataja kirjutab:

* Nurgakivipidu käib iga suurema ehituse juurde ja betooni valatakse siis silinder, kust peaks huvitavat teavet leidma tulevased põlved, kes maja lammutavad. Enamasti lähevad need silindrid lammutustööde käigus kaduma, kuid Türi põhikoolil õnnestus ajalooline kapsel üles leida. Eile tehti Türi vallavalitsuses silinder lahti ja selgus, mida pidasid ehitajad ja koolipere 1969. aasta 3. juulil niivõrd väärtuslikuks, et seda tuleviku inimestele näidata.

* Pühapäeval Paide keskväljakul üheks õhtuks avatud kohviku Napavlova leti ees lookles pikk järjekord pisut kauem kui tund aega. Alles seejärel said Eesti vähihaigete laste vanemate liidu heaks raha kogunud seitse hobiküpsetajat esimest korda veidi hinge tõmmata.

* Palju ettevõtteid kannatab aasta ringi tööjõupuuduse all, kuid eriti hulluks võib probleem muutuda suviti, kui oma töötajad puhkustele suunduvad. Enamasti aitavad hädast välja noored. Suvevaheajal on noortel hea võimalus ennast tööturul proovile panna, veidi raha teenida ja tuleviku tarbeks töökogemust saada.

* Laupäeval peeti Ida-Virumaal Eesti kaevandusmuuseumis XXVIII talupäeva, kus anti välja ka tiitlid parimatele taludele. Parimaks tootmistaluks valiti piimatootmisega tegelev Takkasaare talu Türi vallast.

* Alates teisest juulist on töötukassa igal teisipäeval olnud Paide keskväljakul väljas infotelgiga, kust on võimalik töötukassa kohta rohkem teavet saada. Karjäärinõustajad Pia Piirmets ja Eve Laur räägivad, et kahjuks seostavad inimesed töötukassat ainult töötusega. «Paljud tulevad töötukassasse ainult siis, kui neid on koondatud. Tegelikult võib meile tulla ka muul ajal. Pakume näiteks mitmeid koolitusi, millega inimene saab ennast arendada.»

* 12.–14. juulini peeti Tartus 15. Eestimaa suvemänge, kus Türi valla, Järva valla ja Paide linna sportlased ühendasid oma jõu ning võitsid väikeste maakondade (alla 40 000 elaniku – toim) arvestuses esikoha. Järvamaa spordiliidu tegevjuht Piret Maaring täpsustas, et Järvamaa kogus 404 punkti. Teise koha võitis Võrumaa 394 ja kolmanda koha Jõgevamaa 392 punktiga. «Nagu näha, oli konkurents tihe ning igalt alalt teenitud punktid olid hinnas. Lõpuks saavutatud kümnepunktiline edumaa oli äärmiselt tubli tulemus,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles