Teisipäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Foto: Järva Teataja

Teisipäevane Järva Teataja kirjutab:

* Väikeste külaraamatukogude sulgemine pole enam ammu mingi uudis. Poed, postkontorid ja raamatukogud panevad uksed lihtsalt kinni ja vabandus on alati ühesugune: elanike arv väheneb ja pole enam mõtet teenust pakkuda. Järva-Madisel ujutakse aga vastuvoolu ja kohalike elanike eestvedamisel saab paari nädala pärast seal taas raamatuid laenutada.

* Möödunud nädalavahetusel peeti juba viiendat korda üle-eestilist avatud talude päeva. Kaks Järvamaa talu, kes samuti külastajatele ukse avasid, võõrustasid mõlemad kahe päeva jooksul üle 2000 inimese.

* Kui aed annab nii rikkalikku saaki, et oma pere ei jõua seda ära süüa, aga turule mineku soovi pole samuti, on üks võimalus müüa marjad kokkuostjatele. See on ka hea rahateenimise viis neile, kes ei soovi suve randades mööda saata, vaid eelistavad selle asemel korviga metsa minna.

* Ei pruugi olla palju neid, kes teavad, et alates maist tegutseb Paide äärelinnas müügiladu Lootus. Koht, kust saab enda majapidamisse osta erinevat teise ringi kraami. Valikus on kaupa köögilaudadest ja diivanitest elektripliitide ja rõivasteni. Müügilao üks eestvedaja Markko Põld ütles, et kui Paides Pärnuvälja teel on neil ladu olnud juba aastaid, siis kauplusena avasid nad oma ruumid ostjatele tõesti alles sel kevadel.

* Möödunud nädalavahetusel oli Türi kogukonnakeskuses säästva mõtteviisi festival Rohevest, kus huvilistel oli võimalus osaleda töötubades, kuulata hoovikontserte ja kaubelda kirbuturul. Rohevest tõi korraldajatele tõelise õnnetunde. «Kui eile Türi kogukonnaseltsi kodulehele postituse tegin ja sellele pealkirja otsisin, sobis Rohevesti kokku võtma vaid sõna «õnnetunne»,» räägib Rohevesti üks korraldajatest Aili Avi.

* Järvamaa jalgpalli esindusklubi Paide linnameeskond sõlmis kahe ja poole aastase lepingu Eesti A-koondise mängija Siim Lutsuga. Paides sündinud 30aastane Luts esindas viimati Tšehhi meistriliiga klubi FK Teplice.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles