Algasid juunioride maailmameistrivõistlused maadluses

Kuido Saarpuu
Copy
Marta Pajula ja treener Martin Piksar.
Marta Pajula ja treener Martin Piksar. Foto: Spordiklubi Tapa

Eile algasid Tallinnas Tondiraba Jäähallis nädala lõpuni kestvad juunioride maailmameistrivõistlused Kreeka-Rooma, vaba- ja naistemaadluses. Võistluste avamiseks saabus Eestisse ka Rahvusvahelise Maadlusliidu president ja Rahvusvahelise Olümpiakomitee liige Nenad Lalovic.

Eesti Maadlusliidu presidendi Jaanus Paevälja sõnul on kauaoodatud hetk lõpuks käes. «Me oleme nädalast maadluspidu kaua oodanud ja pikalt ja hoolsalt ettevalmistanud. On uhke tunne, et sel aastal selguvad juunioride tippude tipud just siin, meie kodus,» ütles Paeväli. «See on kindlasti samm selle poole, et ühel päeval saaksime Eestis korraldada ka täiskasvanute maailmameistrivõistluseid,» lisas ta.

Naistemaadluses on Eestit esindamas järvalanna, spordiklubi Tapa kasvandik Marta Pajula. Pajula astub kesknädalal maadlusmatile kehakaalus kuni 68 kg. “Kui võidavad, saavad edasi maadelda,” kõneles treener Martin Piksar.

Tiitlivõistlustel võetakse mõõtu Kreeka-Rooma, vaba- ja naistemaadluses. Tegemist on ajaloolise sündmusega, kuna viimane suurem tiitlivõistlus maadluses toimus Eestis 1938. aastal, mil peeti Euroopa meistrivõistluseid.

Maadlejaid on kohale oodata 64 riigist. Koos treenerite ja muu personaliga saabub Tallinnasse üle 1000 inimese. Eesti koondist esindavad 16 sportlast. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles