Süstahuvilised muutsid tehisjärve kirjuks

Emily Bollverk
Copy
Süstaring Roosna-Alliku tehisjärvel. Eestvedaja Sille Pudel. Instruktor 
Indrek Jõesaar.
Foto: Dmitri Kotjuh/ Järva Teataja
Süstaring Roosna-Alliku tehisjärvel. Eestvedaja Sille Pudel. Instruktor Indrek Jõesaar. Foto: Dmitri Kotjuh/ Järva Teataja Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Nädal tagasi tutvustas Seakayaking Estonia juhendaja Indrek Jõesaar Roosna-Alliku tehisjärvel huvilistele süstasõitu. Süstaringi oli kokku tulnud hulk lapsi, neist kõige noorem oli nelja-aastane Sigrid Palusalu.

Süstaringi eestvedajad täiendasid tänavu Leaderi projekti raha eest varusid just eelkooliealistele ja algklassilastele mõeldes. Soetatud on väikesed Dinod, mis on suurtest süstadest poole väiksemad ja noorematele jõukohased katsetada.

Süstaringi eestvedaja Sille Pudeli teada on tänavusel noorimal osavõtjal nelja-aastasel Sigridil sõidukogemust juba rohkem kui enamikul temast vanematel lastel. Nimelt on ta koos isaga mitu sõitu ette võtnud. «Kui väiksemaid lapsi vaadata, siis neile on süst ikkagi nagu suur aerupaat, sellega on neil tohutult raske midagi teha. Uued süstad ongi soetatud selleks, et väikestel mugavam oleks,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles