Rait Pihelgas: tegemist on poliitilise intriigiga

Tiit Reinberg
Copy
Rait Pihelgas
Rait Pihelgas Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Järva vallavanem Rait Pihelgas nimetab enda umbusaldamist poliitiliseks intriigiks, mis on suunatud tänase koalitsiooni ja vallavalitsuse vastu.

Eelmisel nädalal esitas kaheksa Järva vallavolikogu liiget Järva vallavanemale Rait Pihelgale umbusaldusavalduse, mida volikogu hakkab hääletama neljapäevasel istungil.

Järva vallavanema Rait Pihelga kommentaar:

Eelmine nädal anti mulle kui Järva vallavanemale üle umbusaldusavaldus. Tegemist on poliitilise intriigiga mis on suunatud tänase koalitsiooni ja vallavalitsuse vastu.

Umbusaldusavaldus koosneb neljast punktist, millest kolm esimest on üsna tehnilised, kuid sisuliselt ei pea neist ükski vett. Räägin neist pikemalt oma vastuses neljapäeval.

Eriti häirib mind umbusadusavalduse juures aga viimane väide: Puudub koostöö volikogu opositsiooni ja vallavanema vahel, vallavanem suhtub opositsiooni üleolevalt ja halvustavalt (näiteks arupärimisetele vastates).

Koostööd toimib alati kahepoolselt ja nii on ka inimsuhetega. Olen kirglik inimene ja teen enda tööd suure pühendumusega, aga suhtlust opositsiooniga olen alati ülimalt oluliseks pidanud.

Suhtlen ja olen suhelnud kõigi opositsiooni liimetega. Jah, tõsi on, et osadega rohkem ja osadega vähem. Kuid kunagi ei ole minu uks kinni olnud ja olen alati valmis aruteluks.

Kahjuks ei saa ma aga sama öelda opositsiooni suhtluse kohta minuga. Probleemiks on see, et opositsioonil pole konkreetset juhti või juhte, kellega infot vahetada, arutleda ja kes saaksid info edasi viia enda inimeteni. Nii on väga keeruline luua suhtlussilda.

Aasta tagasi saatsin volikogu listi kirja, kus küsisin, kas opositsioonil on juht või juhid kellega volikogu teemade üle arutleda. Vastuseks sain ühelt volikogu liikmelt kirja, kus seisis: „Meil on opositsioonis kõik isiksused kellega saab arutleda volikogu teemade üle. Opositsioonis pole lambukesi kellele saab öelda et mokk maha ja teeme nii“.

Kahjuks rohkem kirju ja vastuseid ei tulnud.

Minu arvates näitab see kiri võrdlemisi selgelt, kuidas opositsioon suhtub koalitsiooni.

Rõhutan veelkord - koostööd ei saa teha üksi, vaid ikka koos. Kui meie opositsioon soovib asuda konstruktiivselt Järva valla sisuliste asjade üle arutama, olen selleks alati valmis olnud ja olen ka edaspidi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles