Lapsevanem olgu eeskujuks

Merit Männi
Copy
Paide politseijaoskonna noorsoopolitseinik Malle Hermanson.
Foto: Dmitri Kotjuh/ JŠärva Teataja
Paide politseijaoskonna noorsoopolitseinik Malle Hermanson. Foto: Dmitri Kotjuh/ JŠärva Teataja Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Tarkusekuu algus toob koolilastele ja nende vanematele kaasa paljugi tuttavat: taaskohtumised vanade sõpradega, vihikute-raamatute-pliiatsite koolikotti pakkimine. Suvega meelest läinud liiklustõed, mis on samuti samad hoolimata kuust ja aastaajast, tuleb aga üle korrata. Märkama peab sedagi, mis liiklusega seotud pole, ent on oluline koolirütmi sisseelamiseks.

Õiges kohas tee ületus, kohustuslik turvavarustus nii auto kui ka rattaga sõitjale, elupäästev helkur – need on märksõnad, mis justkui peaksid selged olema, ent ometi nõuavad meeldetuletust. Eriti kooliaasta alguses, mil suve jooksul teise päevaplaaniga harjunud ja mitte millegi pärast muretsema pidanud lapsed koolitee jalge alla võtavad. Vaevalt keegi suvel mõtleb sellele, kas helkur jope taskupõhjas on ikka alles. Pigem tunneb puhkaja muret, et ujumisriided kaasas oleksid. Kuigi mõnes olukorras oleks sumedatel suveöödel helkurit kanda juba möödapääsmatu.

Teavitus- ja ennetustöö pole siiski tühja jooksnud, sest Paide politseijaoskonna noorsoopolitseiniku Malle Hermansoni  (pildil) hinnangul on Järvamaa lapsed ja nende vanemad üsna liiklusteadlikud ja õiguskuulekad olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles