Teisipäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Foto: Järva Teataja

Teisipäevane Järva Teataja kirjutab:

* Esmaspäeval võttis Paide Hillar Hanssoo põhikooli pere uue õppeaasta vastu äsja valminud maja ees. Ümmargune hoone on nüüd küll avatud, ent ametliku kasutusloa saamine võib veel mõne päeva aega võtta. Praegu pole Paide linnavalitsus saanud koolimajale ametlikku kasutusluba väljastada, sest terviseamet pole oma kinnitust andnud.

* Järva-Jaani vanatehnika varjupaik andis teada, et vandaalid on lõhkunud ära nelja sõiduki esiklaasid ning teinud seda lisaks oma kätele ja jalgadele samast varjupaigast võetud haruldase supikulbiga. Varjupaiga peremees Tuve Kärner ütles, et tegi juhtunu kohta politseile avalduse. «Järva-Jaani on nii väike koht, et naabri- ja videovalve abil on võimalikud süüdlased juba teada,» märkis ta. Kärner lisas, et üks neist tunnistas oma teo sotsiaalmeedia survel ka üles, palus vabandust ning lubas masina taastada selliseks, nagu see enne lõhkumist oli.

* Uus kooliaasta algas Paide kunstikoolile puhtalt lehelt. Peale nimemuutuse uuenes ka sisu ja õppekava ning kuulumine Eesti kunstikoolide perre avab õpilastele rohkem uksi oma armastatud erialal.

* Järvalaste keskmine palk on statistikaameti värsketel, teise kvartali kohta avaldatud andmetel rühkinud Harjumaa (koos Tallinnaga) Tartumaa ja Läänemaa järel neljandaks. Keskmine brutopalk tõusis teises kvartalis 1203 euroni, mis on 102 eurot kõrgem, kui selle aasta esimeses kvartalis. Keskmine järvalane teenib isegi rohkem kui keskmine lätlane.

* Tarkusekuu algus toob koolilastele ja nende vanematele kaasa paljugi tuttavat: taaskohtumised vanade sõpradega, vihikute-raamatute-pliiatsite koolikotti pakkimine. Suvega meelest läinud liiklustõed, mis on samuti samad hoolimata kuust ja aastaajast, tuleb aga üle korrata. Märkama peab sedagi, mis liiklusega seotud pole, ent on oluline koolirütmi sisseelamiseks Õiges kohas tee ületus, kohustuslik turvavarustus nii auto kui ka rattaga sõitjale, elupäästev helkur – need on märksõnad, mis justkui peaksid selged olema, ent ometi nõuavad meeldetuletust. Eriti kooliaasta alguses, mil suve jooksul teise päevaplaaniga harjunud ja mitte millegi pärast muretsema pidanud lapsed koolitee jalge alla võtavad. Vaevalt keegi suvel mõtleb sellele, kas helkur jope taskupõhjas on ikka alles. Teavitus- ja ennetustöö pole siiski tühja jooksnud, sest Paide politseijaoskonna noorsoopolitseiniku Malle Hermansoni hinnangul on Järvamaa lapsed ja nende vanemad üsna liiklusteadlikud ja õiguskuulekad olnud.

* Kuigi Lõuna-Eesti kurvilised ja mägised teed pakuvad rallisõitjatele alati ohtralt närvikõdi, suutsid Järvamaa rallipaarid sealt sel nädalavahetusel koju tulla omas masinaklassis poodiumikohadega.

* Mitmekodset Eesti jalgpallimeistrit ja Premiumi liigat juhtivat Tallinna FC Florat pole ühelgi kodumaisel vastasel lihtne võita, kuid mängida nendega kui võrdne võrdsega on kahtlemata suur au. Just sellist mängu Paide linnameeskond pühapäeval 710 inimesele pakkuski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles