Türil teeb uksed lahti perekeskus

Merit Männi
Copy
Mängutoa sisustus ja mänguasjad on valitud nii, et need arendaksid laste loovust. Maarja Brause (vasakul) kinnitusel Barbie-nukke mängutoast tõesti ei leia. Küll  saab seal teha liivakunsti, mis Riina Jaaniste meelest sobib ka täiskasvanutele, sest mõjub suisa teraapiliselt.
Mängutoa sisustus ja mänguasjad on valitud nii, et need arendaksid laste loovust. Maarja Brause (vasakul) kinnitusel Barbie-nukke mängutoast tõesti ei leia. Küll saab seal teha liivakunsti, mis Riina Jaaniste meelest sobib ka täiskasvanutele, sest mõjub suisa teraapiliselt. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Noortekeskuse ruumes tegevust alustavast Perepesast võiks tegijate ettekujutust mööda tulla soe, sõbralik ja kõigile Türi valla lastega peredele avatud kogukonnakeskus, mis on vanemate kooskäimis- ja suhtluskoht ning pakub võimalusi teadlikuks lapsevanemaks kasvamisel.

Perepessa on oodatud kõik valla lastega pered, kuid keskmes on need pered, kus kasvavad eelkooliealised lapsed. Väikelastega vanemad käivad koos ja suhtlevad omavahel. Lapsed mängivad avatud mängutoas, kus tegutseb lühiajaline lapsehoid. Võib kuulata loenguid, ennast harida koolitustel, tegutseda tugirühmades. Samuti leiab muud tegevust lapse arengu ja peresuhetega seotud teemadel.

Psühholoogilist pere- või lapse kasvamisega seotud nõu jagavad oma ala spetsialistid. Edaspidi on kavas kaasata ka teisi spetsialiste, et anda vanematele asjakohast teavet ja osutada teenuseid, lähtudes kogukonna vajadustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles