Orienteerumismaratoni meistrid selgusid Varbola linnuse ümbruse maastikel

Kuido Saarpuu
Copy
Eesti meistrivõistluste pikk rada. M18 klassi autasustamiine, võitja Raiko Marrandi.
Eesti meistrivõistluste pikk rada. M18 klassi autasustamiine, võitja Raiko Marrandi. Foto: Siiri Poopuu

Käesoleva aasta viimased Eesti orienteerumismeistrid selgusid pikal rajal, ehk nö orienteerumismaratonis ja võistlusmaastikuks oli Varbola linnuse ümbrus.

Paul Poopuu orienteerumisklubist JOKA ütles, et esmakordselt kasutusel olnud maastikul ühisstartidest peetud võistlus pakkus paljudes võistlusklassides põnevust kuni finišijooneni.

Järvamaa orienteerumisklubi JOKA võistlejail oli taas põhjust rõõmustada medalivõitude üle. Eriti meeledejäävaks tegi endale oma viimase noorteklassi meistrivõistluste stardi Raiko Marrandi, kel õnnestus noorteklassi jooksudele joon alla tõmmata esimese Eesti meistrvõistlustel võidetud kuldmedaliga. Pingsas finišeheitluses edastas 12,3 km ja 23 kontrollpunktiga rajal sekundiga Võru noormeest ja Eesti noortekoondislast Hando Allmann. Võiduajaks oli 1:34.17.

Noormeeste M16 klassi võistlus kujunes samuti ülimalt tasavägiseks. 9,9 km ja 21 kontrollpunktiga rajal, kus stardis oli 20 noormeest, mahtusid teise kuni seitsmenda koha saavutanud võistlejad napi minuti sisse ja vaid võitjal oli veidi kindlam 40sekundiline edu. Selles tihedas võistluses võitis JOKA-le pronksmedali Mehis Udam ajaga 1:18.04 ja Artur Soo saavutas viienda koha 1:18.12. Võitis Jürgen Joonas Võrust ajaga 1:17.07.

Meesjuunioride seas lõpetas Jarmo Kaasiku neljanda kohaga ja neidude N18 klassis Kaidy Kaasiku kümnenda kohaga.

Meeste põhiklassi 23 km ja 30 kontrollpunktiga rajal võitis kulla Andreas Kraas (SK Saue Tammed) ajaga 2:41.16. Tubli jooksu teinud Mehis Muri saavutas neljanda koha, aeg 2:59.58.

Veteranide seas võitis naiste N60 vanuseklassi 7,1 km ja 17 kontrollpunktiga rajal 13 konkurendi ees kuldmedali Siiri Poopuu. Meeste M40 klassis võitis hõbemedali Toomas Marrandi ja pronksmedalile jooksid end Helle Hallik N35 ja Kersti Ehala N55 klassis. Esikuuikusse jõudsid Kaarel Kallas M35 klassi (neljas) ja Raivo Pellja M55(viies).

Orienteerumishooaeg sellega siiski ei lõpe ja ees on ootamas mitmed Eesti koondiste võistlusstardid ning erinevad rahvavõistlused. (JT)

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles