Üheksa-aastane püüdis kaheksakilose haugi

Eget Velleste
, reporter
Copy
Üheksa-aastane Egert Hubel püüdis 31. augustil Paidra järvest senise elu suurima saagi, kui konksu otsa jäi kaheksa kilo kaaluv haug.
Üheksa-aastane Egert Hubel püüdis 31. augustil Paidra järvest senise elu suurima saagi, kui konksu otsa jäi kaheksa kilo kaaluv haug. Foto: Meelis Hubel

Just enne uue õppeaasta algust õnnestus üheksa-aastasel viljandlasel Egert Hubelil tõmmata Põlvamaal Paidra järvest välja kaheksa kilogrammi kaaluv ja 110 sentimeetrit pikk haug.

Kala tõi noor õngitseja välja landi ja isa Meelis Hubeli abiga.

See oli Egerti esimene haug, kes on püütud vabast loodusest, ning vastupanu osutas pirakas kala kümmekonna minuti vältel. Selle ajaga tõmbas poiss isa juhendamisel kala sillani ja seejärel tõsteti see koos veest välja.

Viljandi Paalalinna kooli kolmandas klassis õppiv Egert Hubel on kalapüügiga seotud olnud kolmandast eluaastast peale. Egerti ema Liina Miku sõnul käib ta suvel vähemalt kaks korda kalal. Kui seni on noor kalastushuviline piirdunud väiksemate uimelistega, siis suve lõpus püütud haug on tema õngitsemisaja suurim saak. Kala suurekasvulisust tõendab ka tõik, et Paidra järve ääres, kust noormees haugi välja tõi, tulid ka teised kalamehed seda uudistama ja pildistama.

"Laps ise oli väga uhke," ütles ema.

Kaheksa kilo kaaluvast haugist sai perekond korraliku söömaaja. Järveäärne kordaminek suudeti ema sõnul pannil ka maitsval moel realiseerida, sest väidetavalt oli praetud haug väga hea. Seda jätkus nii palju, et söönuks said ka sugulased.

Samuti asjaarmastaja kalamehe Igor Naela sõnul on kaheksa kilo kaaluv haug paras pirakas. Naela enda suurim haug, mille ta tõmbas välja Peipsi järvest, oli samuti 110 sentimeetrit pikk ning kaalus kümme kilo. Naela sõnul on igas veekogus ligi kümnekiloseid hauge, kuid kalamehe ülesanne ja tõeline kunst on nad üles leida. "Kui ma teaksin, kus see pirakas kala on, võiksin oma emale ka õnge kätte anda ja küll ta selle välja võtaks," rääkis Nael innuga haugipüügi eripärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles