Neljapäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Foto: Järva Teataja

Neljapäevane Järva Teataja kirjutab:

* Augusti keskel Tallinnas Tondiraba jäähallis peetud juunioride maadluse maailmameistrivõistluste tarbeks muretsetud neljast tipptasemel võistlusmatist üks on sellest sügisest kasutada Türil. Suurärimehe abiga. Maadlusklubi Järvamaa Matimehed treener Mati Sadam meenutas, et tema kunagise Suure-Jaani treeningrühma õpilane, varem Eesti maadlusliidu president ja Viru Keemia Grupi suuromanik Priit Piilmann helistas talle juba MMi eel ja pakkus võistlusmatti. «Türile on valmimas spordihoone ja loomulikult olin sellest huvitatud,» ütles ta.

* Türi vallavolikogu eelarve- ja arenduskomisjon otsustas esitada vallavolikogu järgmise neljapäeva istungile eelnõu, et tühistada juunis langetatud otsus panna müüki omavalitsusele kuuluvad 40 protsenti ASi Väätsa Prügila aktsiatest.

* Viisu külaseltsi eestvõttel saab mõisa pargi puhkeala sügisega 20 000 euro eest värskema väljanägemise, uue valgustuse ja kokkuvõttes senisest oluliselt turvalisemaks. Viisu külaseltsi juhatuse esimehe Aivar Tubli selgitusel on külakeskuses asuva mõisapargi lava koos istepinkidega siis jälle seisus, mis võimaldab kultuuriüritusi korraldad

* Loodusfotovõistluse Vereta Jaht tänavuseks võidutööks kuulutati Ingmar Muusikuse foto oranže hambaid välgutavast koprast. Fotovõistluse žürii välja valitud pildid jäävad RMK Tallinna kontori aatriumisse üles kuni 8. novembrini.

* Järgmisel nädalavahetusel, 28. septembril ootab osa Eesti omavalitsusi külla inimesi, kes on mõtelnud mõnda vahvassse maakohta elama asuda. Esimese maal elamise päevaga on liitunud 35 omavalitsust, mille koolid ja lasteaiad, tervisekeskused, külamajad, kultuurikeskused ja teised teenuseosutajad avavad sel päeval oma uksed.

* Eelmisel reedel algasid Tallinna–Tartu maantee 100. kilomeetril ehk Koigi ristmikul poolteist kuud vältavad ümberehitustööd, et muuta ristmik liiklejatele ohutumaks. Ennekõike lõikavad uuendustest kasu jalakäijad.

* Täna kogunevad Türi ujulasse uude, Suppama Hiiti ehk aerulauatreeningule täiskasvanud. Kahel korral on oma tasakaalutunnetuse ja osavuse vees hõljuvatel laudadel proovile pannud juba noored. Eelmisel nädalal esimeses aerulauatreeningus käinud Kirke Perillus (15) ütles, et 45 minutit kulus basseinis märkamatult ning treening oli üliäge ja lõbus. «Ma polnud midagi sellist varem teinud. Selle laua peal püsida ja harjutusi teha oli tõeline kunst,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles