Kolme vigastatuga avarii põhjustanud juht vahistati

BNS
Copy
Liiklusõnnetus Peterburi teel.
Liiklusõnnetus Peterburi teel. Foto: Lugeja foto

Varasemalt karistatud ja juhtimisõiguseta 23-aastane mees, kes põhjustas pühapäeval Tallinnas Peterburi teel kolme kannatanuga avarii, võeti prokuratuuri taotlusel ja kohtu loal vahi alla.

Kriminaalmenetlust juhtiv prokurör Diana Helila selgitas, et kuna kahtlustatav ei ole varasematest ja leebematest karistustest õigeid järeldusi teinud, siis taotles prokuratuur kohtult 23-aastase Martini vahi alla võtmist.

«Kahtlustatav on varem korduvalt karistatud lubadeta sõitmise eest, kuid sellest hoolimata oli ta taaskord roolis ning sel korral põhjustas ta ka avarii, kus inimesed said vigastada. Arvestades kahtlustatava suhtumist ühiskonnas kehtivatesse reeglitesse, oli igati põhjendatud taotleda ta vahistamist,» selgitas prokurör Helila.

Põhja prefektuuri liiklusjärelevalvekeskuse juhi Hannes Kullamäe sõnul teeb politsei iga päev tööd selle nimel, et kaitsta liiklejate elu ja tervist, kuid paraku ei saa alati ainult liiklusjärelevalvega kõigi turvalisust tagada.

«Seda saavad teha eelkõige liiklejad ise, veendudes, et nad oma tegevusega kellegi elu ohtu ei pane,» ütles Kullamäe. Ta lisas, et ohtliku sõidustiiliga sõidukit nähes tuleb sellest kindlasti teada anda helistades hädaabinumbril 112.

«Ei tasu lootma jääda, et küllap on keegi seda juba teinud. Ükski kõne, mis võib aidata politseil ohtliku juhti liiklusest kõrvaldada, pole liiast. Sellega võib päästa koguni kellegi elu,» rõhutas liiklusjärelevalve keskuse juht.

Sel aastal on Eestis toimunud 1057 liiklusõnnetust, milles on surma saanud 42 ja vigastada 1302 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles