Ivan Makarov: protest riigi vastu (3)

Ivan Makarov
, kolumnist
Copy
Ivan Makarov. 
Ivan Makarov. Foto: Erik Prozes / Postimees

Praegu võib Venemaal poliitilise meeleavalduse või lihtsalt kriitika eest saada rohkem aastaid kui inimese tahtliku tapmise eest, kirjutab kolumnist Ivan Makarov. 

Kui keegi küsib, miks Eestile lähevad korda Venemaa siseasjad ehk see, kuidas naaberriik käitub omaenda kodanikega, on sellele vastanud Yana Toom, kes alles hiljuti õigustas korduvalt Moskva meeleavaldajate julma kohtlemist argumendiga, et Eestiski kasutati taolistel asjaoludel nuiasid. Kuigi erinevalt pronksiöö märatsejatest ei lõhkunud Moskva meeleavaldajad linna ega röövinud poode.

Moskva sündmused puutuvad meisse sellepärast, et Eestis elab palju venekeelseid inimesi, kes saavad nii kogu informatsiooni kui ka oma meelsuse Venemaa föderaalkanalite saadetest, vastasel juhul vaevalt et Yana Toom oleks siin üldse kuhugi valitud.

Kui Venemaal leidub siiski inimesi, kes nõuavad vahistatute vabastamist, siis meil Eestis on kasvõi Delfi venekeelseid foorumeid lugedes tunne, et mida suuremaid vigastusi ja rangemaid karistusi saavad rahumeelsed protestijad Moskvas, seda suurem on pidu siinpool piiri.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles