Väätsa vald tõstis lasteaednike palka

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jarno Laur
Jarno Laur Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja


Täna võttis Väätsa vallavolikogu vastu valla eelarvest palka saavate inimeste palgamäärasid ja koosseise muutva määruse.
 

Vastuvõetud määruse kohaselt tõusevad kõigi lasteaiatöötajate palgad alates 1. jaanuarist 10% võrra. Kõrgharidusega õpetajale tähendab see 53,53 euro suurust palgatõusu ehk senise 530,47 euro asemel saab ta palka 584 eurot ja kesk-eri haridusega õpetaja senise 500,43 asemel 550 eurot. Õpetaja abide palgad tõusevad seniselt 341,8 eurolt 376 euroni. Samamoodi muutuvad teiste lasteaiatöötajate palgad.

„Järgmine aasta saab Väätsal üldse olema nö lasteaia aasta, sest palgatõusu kõrval suudame taas palgata liikumisõpetaja ning taastada eelarves vahendid asendusteks. Samuti toimub lasteaia renoveerimine koostöös Riigi Kinnisvara Aktsiaseltsiga, milleks on eraldatud vahendid CO2 kvoodi müügist. Kui soovime hoida noori maal, peame pakkuma head teenust, eks see läbi töötajate motivatsiooni ja parema füüsilise keskkonna tule,“ võttis palgatõusu kokku vallavanem Jarno Laur.

Lisaks otsustas volikogu tõsta kooli huvijuhi töötasu, muutes selle võrdseks õpetaja miinimumpalgaga. Samuti tõusevad 10% töötasud raamatukogus. Vastuvõetud muudatus nõuab valla järgmise aasta eelarvest lisavahendeid 10 243 eurot.

Lasteaia tasusid Väätsal tõsta ei kavatseta ning lapsevanem saab oma lapse lasteaeda panna endiselt vaid 6,4 euro suuruse õppetasuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles