Rekordarv noori läks ajateenistusse vabatahtlikult

Silja Vilbu
Copy
Paidest sõitsid noored Tapale ajateenistusse
Paidest sõitsid noored Tapale ajateenistusse Foto: Dmitri Kotjuh

Aasta viimase kutsumisega läks 30. septembril ja 1. oktoobril kaitseväkke kaheksakuulisele väljaõppele kokku 1083 uut ajateenijat, sealhulgas kuus neidu. Vabal tahtel ajateenistusse läinute hulk oli seejuures suurem kui kunagi varem.

1.jalaväebrigaadis alustas ajateenistust 555 noort, nende seas 3 neidu. 2.jalaväebrigaadi suundus 363 ajateenijat, sealhulgas 3 neidu. Toetuse väejuhatus sai väljaõppele 85 ja küberväejuhatus 80 noort.

Suurel hulgal noortest on B-kategooria juhiluba, mõnel üksikul ka C-kategooria. Valdav osa teenima asunuist on kesk- ja põhiharidusega.

Lõppenud kutsumine oli erakordne selle poolest, et 52,4% kutsealustest tuli ajateenistusse omal vabal tahtel. Varem nii kõrget vabatahtlike hulka ei olegi olnud. Olgu lisatud, et selle aasta juulis oli teenima asunute seas vabatahtlike osa 40,5% ja jaanuaris 31,5%.

Välisriikidest saabus aega teenima seekord 23 noormeest. Neist enim lähiriigist Soomest, aga tuldi ka Suurbritanniast, Ühendriikidest, Kanadast, Norrast, Kreekast ja Küproselt.

Aastakokkuvõttena on Kaitseressursside Amet toimetanud kaitseväkke ajateenistusse 3336 noort, sealhulgas 38 neidu.

Järgmise ajateenistusse kutsumise viib Kaitseressursside Amet läbi tuleva aasta jaanuari 5. nädalal (27.01–02.02).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles