Sel aastal on töötukassa toel õppima läinud rekordarv töötavaid inimesi

Kuido Saarpuu
Copy
Töötukassa. Foto on illustratiivne.
Töötukassa. Foto on illustratiivne. Foto: Mailiis Ollino

Selle aasta üheksa esimese kuu jooksul on töötukassa kaudu koolitustele läinud üle 3200 töötava inimese. Parim tulemus sündis septembris, kui koolitustel alustas üle 1100 töötava inimese, seda on rohkem kui kunagi varem.

Eesti Töötukassa oskuste arendamise ja karjääriteenuste osakonnajuhataja asetäitja Karin Andre kinnitab: „Huvi töötukassa võimaluste vastu on märgatavalt kasvanud ja juba täna saab öelda, et selle aasta lõpuks läheb töötukassa abil ennast täiendama rekordarv töötavaid inimesi. Siiski on veel suur hulk inimesi, kes saaksid tasuta õppima minna, kuid ei ole erinevatel põhjustel seda teinud. Tihti jääb puudu julgusest teha see esimene samm.“

Täna alanud töötukassa julgustuskampaania „Kättevõtmise asi“ on suunatud eelkõige neile inimestele, kes ei ole põhi- või keskkoolist saati õppimisega tegelenud, kelle sissetulek on Eesti keskmine ja sellest madalam.  Karin Andre lisab, et paljud meist ei ole igapäeva toimetuste kõrvalt, lapsed, pere, töö, leidnud aega enda oskuste arendamisse panustada. Kindlasti on nüüd õige aeg enesetäiendamisele mõelda ja uurida töötukassa võimalusi.

„Töötukassa statistika näitab, et just vajalike oskusteta inimesed on tööturul suurema löögi all.

Täna alanud töötukassa julgustuskampaania „Kättevõtmise asi“ on suunatud eelkõige neile inimestele, kes ei ole põhi- või keskkoolist saati õppimisega tegelenud, kelle sissetulek on Eesti keskmine ja sellest madalam.

Kindlasti ei tasu jääda ootama millal tööandja koolitusele suunab või kas ta üldse on märganud, et võiks uute teadmiste ja oskuste andmisega töötajasse investeerida. Sügis on parim aeg teadmiste ja oskuste täiendamiseks, õhtud on pikad ja tegemist õues vähe. Esimene samm on registreerimine karjäärinõustaja juurde – see on vaid kättevõtmise asi,“ julgustab Andre.

Karjäärinõustamisel on sel aastal üheksa kuu jooksul osalenud üle 12 000  töötavat inimest. „Enamik inimesi ei pöördu karjäärinõustaja  poole küsimusega kuidas karjääriredelil ülespoole liikuda, vaid uurivad mida tasuks õppida, et tuleviku osas end kindlamalt tunda. Töötukassa karjäärinõustaja teab millist oskust tasub arendada ja mida tööturg tulevikus vajab,“ lisab ta.

Leheküljel www.töötajaõpi.ee saab registreerida karjäärinõustamisele ja lugeda julgustavaid lugusid inimestest, kes on õppimistee ette võtnud, lisaks teha testi, et leida milline amet on sobiv ja uurida töötukassa pakutavate võimaluste kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles