Saksamaa väljaanne: Renault võidakse pettuse tõttu F1-sarjast välja heita

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Daniel Ricciardo ja Renault. Kas Renault tõesti tegeles pettusega?
Daniel Ricciardo ja Renault. Kas Renault tõesti tegeles pettusega? Foto: James Moy/James Moy Photography/PA Images

Pärast Jaapani F1-etappi tegi Racing Point Rahvusvahelisele Autoliidule (FIA) kaebuse, sest nende arvates kasutab Renault keelatud võtteid. Täpsemalt kahtlustatakse Renault'd keelatud pidurisüsteemi kasutamises.

Nimelt seisneb Racing Pointi kahtlus selles, et Renault kasutab süsteemi, mille abil muutub pidurite jaotus auto juures automaatselt vastavalt sellele, millisel rajaosal ollakse. Selline asi on reeglitega keelatud, sest muutusi võivad teha vaid sõitjad ise oma roolil olevate nuppudega manuaalselt.

Väidetavalt sai Racing Point viimase etapi ajal sellise süsteemi kohta kinnitust ning seejärel saadeti teele ka protest. Renault ise on vaid kinnitanud, et nad on valmis oma kaitseks välja astuma.

Kui Renault jääb süüdi pettuses, siis parimal juhul tühistatakse nende tulemus Jaapani GP-lt, kus Daniel Ricciardo teenis seitsmenda koha punktid ning Nico Hülkenberg 10. koha punktid. Hooaja kokkuvõttes edestatakse meeskondade arvestuses nüüd Toro Rossot 16 punktiga ja Racing Pointi 21 punktiga.

Saksamaa väljaanne Bild leiab aga, et antud süsteem võib olla Renault'l kasutuses olnud kogu hooaja jooksul. Kui seda suudetakse tõestada, ähvardab karistusena Renault'd sarjast eemaldamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles