Kehv bussiühendus jätab Tartu avaturu kuivale (3)

Kelly Olesk
, ajakirjanik
Copy
Turuhallis käijate hulk on vähenud, kinnitavad sealsed kauplejad. Sama näitab ka see mõni aeg tagasi lõunaajal tehtud pilt.
Turuhallis käijate hulk on vähenud, kinnitavad sealsed kauplejad. Sama näitab ka see mõni aeg tagasi lõunaajal tehtud pilt. Foto: Kristjan Teedema

Suvel, 1. juulil muutunud bussivõrgu ja -graafikute kohta saabusid nii linnavalitsusse kui ka Tartu Postimehe toimetusse mitme linnaosa inimeste kaebused. Nüüd on uus bussivõrk juba mõnda aega toiminud ja sellesse on parandusigi tehtud, kuid tartlased ei ole ikka rahul. Vähemalt kaks korda on ajaleht kirjutanud, et memmed-taadid ei saa kaugematest linnaosadest enam mugavalt avaturule.

Nüüd on linnaisadele oma kaebuse saatnud ka avaturu hallis kauplejad, kes kurdavad, et kliente on väheks jäänud ja palju toitu läheb raisku. Aga lahendust ei paista.

«Kui saabub buss, siis kohe saabub ka rühm inimesi. Kui bussi pole saabumas, pole ka rahvast,» sõnas turuhallis kalastustarvete poodi pidav Ljudmila Margulis. Ta rääkis​, et kui Aura veekeskuse juures peatuvad noored veel tulevad turult läbi ja ostavad ehk veidi marju, siis vanemad inimesed jõuavad turule üha vähem. «Kartulit ja kapsaid ei jaksa nad ju vedada, kuigi on sissetegemise aeg,» nentis ta.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles