EKRE sõimab oma ministrit Juudaks ja kaabakaks (29)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Väliskaubandus- ja infotehnoloogiaminister Kert Kingo
Väliskaubandus- ja infotehnoloogiaminister Kert Kingo Foto: Tairo Lutter

EKRE propagandamasin läks eile õhtul sedavõrd hoogu, et nimetas kaabakaks ja Juudaks e-valimiste töörühma protokollide avalikustajaid – paraku jagab neid protokolle partei enda ridadesse kuuluv IT-minister Kert Kingo ja tema juhitav majandus- ja kommunikatsiooniministeerium (MKM).

«Ilmselgelt on tegu infolekkega töörühma seest, andmed lekitati teadlikult digiportaali (Geenius – toim), et ajakirjandus saaks sealt endale närimiskonte haarata. Nüüd on võimalik asuda töörühma tööd maha tegema ja tulemusi naeruvääristama. Ilmselt peaks töörühm nüüd vaatama, kes on nende oma Juudas. Kui tegu on andmete lekitamisega, siis on probleemid suured – töörühmas tegutseb kaabakas ja ajakirjandus ikka endiselt ääretult ebamoraalne,» kirjutas EKRE propagandaportaal eile õhtul.

Foto: Kuvatõmmis

EKRE arvab ka, et kui need andmed oleks väljastanud töörühm, siis oleks need ametlikult välja käidud ja olemas olnud ka rahvusringhäälingus, «kuid need on kohale hiilinud vargsi, kõrvalteid pidi».

Postimees suhtles nende räigete süüdistuste teemal MKMiga ja selgus, et tegelikult on kõik kõnealuse töörühma protokollid olnud ministeeriumi sõnul kogu aeg avalikud. Lisaks on IT-minister Kert Kingo ise väitnud, et saadab kõik need protokollid otse portaalile Geenius.

«Töörühma kohtumiste protokollid ei ole salastatud ja kindlasti jagame neid kõigi huvitatud pooltega,» kinnitas MKMi pressiesindaja Laura Laaster.

Ta märkis, et kõik e-valimiste töörühma kohtumiste protokollid on kättesaadavad MKMi kodulehel

IT-minister Kert Kingo ütles ka ise nädala eest portaalile Geenius, et MKM ei ole kunagi soovinud töörühmas arutatut salastada. «Kõik töörühma protokollid oleme nende valmides saatnud ka Geeniusele,» ütles Kingo. 

Uuendatud kell 13:40:

EKRE portaal Uued uudised andis täna pärastlõunal teada, et oma esialgset uudist kirjutades ei olnud nende toimetaja kursis sellega, et protokollid on MKM kodulehel avalikud, lähtudes infost, et tulemusi on lubatud tutvustada koondraportina detsembris.

«Sellegipoolest on toimetus arvamusel, et kui töörühma tähelepanekud jõuavad avalikkuse ette, siis peaksid neid ka kommenteerima asjatundjad – näiteks Liina Hänni jutt e-valimiste politiseerituse kohta ei sobi kuidagi konteksti töörühma eesmärgiga uurida e-valimiste usaldatavust,» arvas EKRE portaal. 

Kommentaarid (29)
Copy
Tagasi üles