Paarike filmis Rapla spordihoones pesevaid sportlasi soki sisse peidetud mobiiliga (1)

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Saun. Pilt on illustratiivne.
Saun. Pilt on illustratiivne. Foto: AFP / Scanpix

Raplas filmisid mees ja naine aasta jooksul mitu korda Sadolini spordihoone riietusruumides oma treeningukaaslasi. Filmimiseks peideti mobiiltelefon saunarätiku külge õmmeldud soki sisse.

39-aastane Marju Prosin ja 32-aastane Oleg Glivenko filmisid süüdistuse järgi alates 2018. aasta kevadest aasta jooksul kuni seitsmel korral Raplas asuva Sadolini spordihoone riietusruumides kohaliku saalihoki meeskonna ja naiskonna tegevust, selgus Riigi Teataja lehel avaldatud kohtulahendist. 

Filmimiseks peideti kaameraga mobiiltelefon saunarätikusse, mille sisse oli selleks õmmeldud sokist tasku.

Näiteks filmis Marju tänavu 17. märtsil kella 12-st kuni kella 14.15-ni Sadolini spordihoones saalihoki naiskonna tegevust. Selleks andis Oleg Marjule sokiga saunarätiku ja Samsungi mobiiltelefoni. Marju paigaldaski sisselülitatud kaameraga ja salvestava mobiiltelefoni naiste pesuruumi. 

Hiljem andis Marju telefoni koos filmitud materjaliga Olegile tagasi. 

Olegile heidetakse ette ka 2018. aasta kevadel filmimist Tallinnas Sparta spordihoones, kus mees jättis kahel korral töötava kaameraga mobiiltelefoni meeste riietusruumi. 

Lisaks filmis mees 2019. aasta alguses salaja oma endist elukaaslast ühes Eesti külas asuvas saunas.

Kodukootud pornokaamera

Oleg paigaldas Samsungi mobiiltelefoni saunaruumi eesmärgiga salvestada oma elukaaslase tegevust ja koguda tema kohta andmeid. Ühtlasi filmis Oleg nii ka oma elukaaslase alaealise õe tegevust saunaruumis ilma viimase teadmata ja loata. 

Et küll küllale liiga ei tee, siis salvestas Oleg salaja ka tänavu veebruaris oma kodus maja saunaruumis enda ja oma elukaaslase vahelist seksuaalvahekorda ilma naise teadmata ja loata. 

Kuigi Marju ja Oleg soovisid filmida kindlaid neile tuttavaid inimesi, jäi salvestistele ka kõrvalisi isikuid. Kogutud kaadreid ei levitatud ning filmimiseks kasutatud telefonid konfiskeeriti.

Kohus mõistis 18. oktoobril kokkuleppemenetluses Marju ja Olegi süüdi eraviisilises jälitustegevuses. Olegile määras kohus karistuseks aasta ja seitsme kuu pikkuse vangistuse kahe aasta ja kolme kuu pikkuse katseajaga. Lisaks menetluskulude tasumisele määrati talle ka rahaline karistus 80 päevamäära ulatuses. 

Marjule mõistis kohus 10 kuud vangistust ühe aasta ja 10 kuu pikkuse katseajaga. Lisaks tuleb naisel hüvitada menetluskulud. 

Karistust ei pöörata täitmisele, kui süüdimõistetud ei pane katseaja jooksul toime uusi kuritegusid.

Marju ja Oleg veetsid eeluurimise ajal ka kaks päeva vahi all.

Mõlemad süüdimõistetud on varem kriminaalkorras karistamata, nad kahetsesid tehtut ja palusid kannatanutelt vabandust. 

Oleg Glivenko ütles lõppsõnas, et ei julge tuttavatele ja teistele Rapla inimestele enam silmagi vaadata, vahendas BNS. Marju Prosin aga ütles, et tema ei tea, kes salvestistele on jäänud ning oletas, et kohtusaalis viibijad on kannatanud ja palus neilt vabandust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles