Evely Kaasiku võistleb Hiinas

Kuido Saarpuu
Copy
Orienteeruja Evely Kaasiku
Orienteeruja Evely Kaasiku Foto: Mati Leet

Lühirajaga alanud orienteerumise MK sarja finaalringil Hiinas saavutas Evely Kaasiku eestlastest parima, 21. koha.

Naiste 5 km 21 kontrollpunktiga raja võitis Tove Alexandersson Rootsist (41:33). 30 sekundiga jäi maha Natalia Gemperle Venemaalt ja pronksi sai Julia Jakob (+0.55) Šveitsist.

Evely Kaasiku Hiina metsas orienteeruda oli kogemusena vägev. „Huvitav on joosta banaanipuude vahel, hoida metsa järkudel nõlvadel kinni bambusevartest ja joosta läbi kohalikust külakesest,“ muljetas ta.

„Orienteerumiskogemus oli põnev ja katastroofsed vead suutsin ära hoida, kuid mikrovalikutega hävisin liiga palju. Selgelt andis tunda ebapiisav kodutöö - kaardipilt oli võõras, etapivalikute nägemine ja tegemine võttis palju aega ning ma ei suutnud võtta piisavalt aega kõige nägemiseks,“ nentis ta. „Tuleb tõdeda, et niiske ja kuum õhk on ka organismile olnud šokiks. Tunne on pehme. On kadunud jõud, mis oli kodus veel olemas. Aga samas, nagu tulemus näitab, siis kiirus oli enam-vähem olemas.“

Hiinas jätkuval MK-finaalringil sai Eesti teatesprindi nelik koosseisus: Annika Rihma, Kenny Kivikas, Kristo Heinmann ja Evely Kaasiku 41 võistkonna seas 23. koha (+4.44).

Teatejooksu võitis kindlalt Šveitsi esindus (55:14), teiseks tuli Rootsi (+0.37) ja kolmandaks Norra (+0.45)

Evely Kaasiku tunnistas, et selles võistluses oli tal oluliselt kergem tunne kui avavõistlusel. „Orienteerumine oli aga kahjuks selgi korral rabe. Suurimaks ebaõnnestumiseks oli teisest punktist neljandasse jooksmine. Õnneks märkasin seda punktis koheselt ja kolmas oli lähedal, kuid kaotasin sellega siiski enam kui pool minutit. Sellega pääsesid paar minu järel startijat mööda,“ kirjeldas ta. „Õnneks jõudsin neile kiirelt järgi ja nendega jäin ka lõpuni koos jooksma. Kuna vahe teiste eesolevatega oli liiga suur juba startides, siis neile enam järgi ei jõudnud. Suur viga õnneks seekord kohta oluliselt ei mõjutanud, kuid see jäi sellegipoolest kripeldama."

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles