Samuel Golombi helisevad margid jõudsid Järvamaale

Kuido Saarpuu
Copy
Samuel Golomb avas Paides näituse.
Samuel Golomb avas Paides näituse. Foto: Erakogu

30. oktoobrist saab vaadata Järvamaa keskraamatukogus Virumaa koguja Samuel Golombi filateelianäitust „Concerto grosso - kontsert postmargile ja orkestrile”.

Raamatukogu kolmandal korrusel on väljas üle 20 näituselehte, mis „tõeliselt helisevad“. Tegemist on postmarkidega, Esimese Päeva Ümbrikutega, postkaartidega ja eritemplitega, kus kujundusliku motiivina on kasutatud muusikateoste noodifragmente või stseene ooperitest ja ballettidest.

Järvamaa keskraamatukogu direktor Jane Kiristaja ütles, et Paides näitab koguja Samuel Golomb selle osa mahukast näitusest, mis on seotud Eesti, Läti, Leedu, Rootsi ja Soome muusikaga. Näituse koostaja koos muusikaliste postmarkidega tutvustab ka muusikateose sisu ja loomiselugu.

Filateelianäitust „Concerto grosso - kontsert postmargile ja orkestrile” on juba eksponeeritud Tartus, Kiviõlis ja Pärnus. Helisevad margid jäävad Järvamaa keskraamatukogu seintele novembri lõpuni.

Tegemist on postmarkidega, Esimese Päeva Ümbrikutega, postkaartidega ja eritemplitega, kus kujundusliku motiivina on kasutatud muusikateoste noodifragmente või stseene ooperitest ja ballettidest.

Praegu on Tapa kultuurikojas eksponeeritud veel üks Samuel Golombi marginäitus „Filmikaadrid margialbumis”, see näitius valmis filmifestivali „Kino maale“ programmi raames.

Samuel Golomb on eelnevatel aastatel eksponeerinud erinevates Eesti paikades mitmeid teemanäitusi, näiteks „Eesti kirjanikud postmarkidel“, „Muusikapillid ja filateelia“, „Minu tähed Tooras”, ja „Postmargi kolmas elu”.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles