Tarmo Neemelo riputab putsad varna

Kuido Saarpuu
Copy
Tarmo Neemelo.
Tarmo Neemelo. Foto: Heiki Laan

Paides sündinud ja siin oma jalgpalluriteekonda alustanud legendaarne ründaja Tarmo Neemelo peab oma karjääri viimase mängu sellel laupäeval 9. novembril, kui Paide Linnameeskond võõrustab linnastaadionil kell 13 algavas Premium liiga viimase vooru mängus FCI Levadiat.

Tarmo Neemelo: “Olen profimängijana mänginud ligemale 20 aastat ja eks vanus pressib peale. Ükspäev tulnuks niikuinii see otsus vastu võtta ning mul on hea meel lõpetada seal, kus jalgpalliga alustasin - Paides, mängides oma kodulinna eest.”

Oma pikale karjäärile vaatab Neemelo tagasi positiivsete mõtetega: „Mul on olnud võimalus mängida mitmes Eesti tippklubis, olla 3-kordne Eesti meister erinevate klubide ridades ja sain panna end proovile ka välisklubides. Samuti on mul olnud au esindada Eesti rahvuskoondist. Olen rahul ja ei kahetse jalgpalluri tee valikut!

Karjääri viimasel mängul soovib Neemelo näha võimalikult palju fänne ja toetajaid, et saaks ühiselt Paide hooajale väärika punkti panna. „Paide Linnameeskond on näidanud järjepidevat arengut ja loodan väga et järgmine aasta on Paide kindlalt medali kohal!“

448 meistriliiga mänguga 195 väravat löönud Neemelo tegi oma meistriliiga debüüdi 2000. aastal FC Kuressaare ridades, olles ise 18- aastane.  Oma esimese värava lõi ta samal hooajal mängus TVMK-ga. Just TVMK eest mängides tulid esimesed suuremad õnnestumised – esimene Eesti meistritiitel aastal 2005, mil Neemelo oli 41 tabamusega Meistriliiga parim väravakütt.

Pärast nelja hooaega välismaal, kus Neemelo esindas Rootsi klubisid Helsingborgs IF ja GIF Sundsvall, soomlaste MyPa ja Belgia meeskonda SV Zulte-Waregem, naasis ta kodumaale. 2009. aastal, aitas ta FC Levadia Eesti meistriks, 2012 aastal teenis ta oma kolmanda Eesti meistrikulla Nõmme Kalju ridades.

Tema auhinnakapis on lisaks kolme tiitlivõidu kõrval ka Eesti meistrivõistlustelt 4 hõbedat ja 3 pronksi. Eesti A- koondise eest on ta esindanud 22 korda. 2006. aastal tunnistati tema 1:1 viigivärav Türgi vastu aasta ilusaima koondisevärava Hõbepalli vääriliseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles