Elutööpreemia: Kunagise Järvamaa teemeistri poeg jätkas isa tallatud rada

Kuido Saarpuu
Copy
Koit Tsefels
Koit Tsefels Foto: maanteeamet

Maanteeamet ja Asfaldiliit kuulutas teist korda välja insener Aadu Lassi nimelise teedevaldkonna auhinna laureaadid. Aadu Lassi elutööpreemia pälvis Koit Tsefels ja inseneripreemia Märt Puust.

„Öeldakse, et elus on kolm etappi: esimene, kus inimesel on aega ja tahtmist, aga ei ole raha. Teine, kus on raha ja tahtmist, aga ei ole aega ning kolmas, kus inimesel on raha ja aega, aga ei ole enam tahtmist. Ma soovin, et meil kõigil jätkub aega ja tahtmist seda erialalist asja edasi ajada,“ sõnas Asfaldiliidu esimees Sven Pertens.

„Viimastel aastatel olen õppinud hindama kolleege ja inimesi, kes mu ümber on – see sunnibki mind igapäevaselt pingutama,“ sõnas Inseneripreemia võitja Märt Puust. Elutööpreemia võitja Koit Tsefels avaldas lootust, et noored jätkavad hoogsalt samas vaimus ning hoiavad teedevaldkonda hinnas.

Tänu elutööpreemia võitja Koit Tsefelsile on sotsialismiaegne teedesüsteem viidud vastavusse kaasaegse ühiskonnamudeliga. Koidu eestvedamisel teostavad riigiteedel hooldetöid erafirmad, mis on muutnud süsteemi paremaks ja efektiivsemaks.

Tasub märkimist, et Koit Tsefels sündis 1946. aastal Paunkülas, Järvamaa teemeistri Kirill Tsefelsi perekonnas. Teedeehitaja pisiku sai Koit juba kodust ja on selle edasi andnud ka pojale ja tütrele, kes mõlemad töötavad täna teedealal.

Kõikide kandidaatide kohta saab lähemalt lugeda siit!

Inseneripreemia juurde kuulub sihtotstarbeline rahaline preemia ja auhinnaskulptuur, mille autor on Elo Liiv. Auhinnasaajad valis välja Asfaldiliidu ja Maanteeameti ühine üheksaliikmeline žürii, kuhu kuulusid Tiit Metsvahi ja Martti Kiisa Tallinna Tehnikakõrgkoolist, Ilmar Link Eesti Kommunaalmajanduse Ühingust, Raido Randmaa, Hannes Vaidla ja Olari Valter Maanteeametist, Taivo Möll, Tarmo Trei ja Sven Pertens Eesti Asfaldiliidust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles