Välismaised ilmaportaalid lubavad sooja novembrikuud

Silja Vilbu
Copy
Muutlik sügisilm.
Muutlik sügisilm. Foto: Elmo Riig / Sakala

Välismaised ilmaportaalid yr.no ja gismeteo.ru prognoosivad novembrikuu teiseks pooleks küllaltki sooja ilma. Õhutemperatuur peaks püsima valdavalt plussis ning lund ei tohiks novembris veel maha tulla.

Norrakate ilmaportaal yr.no lubab lähinädalateks küllaltki stabiilset ilma. Soojakraadid peaks jääma kuue kraadi lähedale ning vihma norrakad kuigi palju ei prognoosi.

Yr.no ennustus novembriks
Yr.no ennustus novembriks Foto: kuvatõmmis: yr.no

Venelaste ilmaportaal gismeteo.ru lubab samuti novembriks vaid plusskraade. Miinusesse võib õhutemperatuur langeda vaid öösiti.

Küll aga prognoosivad venelased märksa vihmasemat ilma kui norrakad. Nende ennustuse järgi sajab novembris peaaegu iga päev ja mitte ainult vihma, vaid jahedamatel päevadel ka lund. Päikesepaistelisi päevi satub nii norrakate kui venelaste ennustuse järgi novembrisse mõni üksik.

Gismeteo.ru prognoos novembriks
Gismeteo.ru prognoos novembriks Foto: kuvatõmmis: gismeteo.ru

Eesti riigi ilmateenistus prognoosib, et kuu teine kolmandik on rahulikum ja väheste sadudega ning valitsevad idakaare tuuled. Õhutemperatuur on öösiti valdavalt miinuspoolel , päeval 0°C lähedane.

Kuu lõpus on ilm taas muutlikum. Sajused ilmad vahelduvad kuivematega. Õhutemperatuur kõigub 0°C ümber.

Kuu keskmine õhutemperatuur kokkuvõttes tuleb normi piires (norm -0,3..+4,0°C ) või sellest kõrgem. Sademeid on normi piires (norm 51..79 mm) või vähem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles