Raamatukogu kutsub märkama ja aitama

Merit Männi
Copy
Foto: Erakogu

Türi raamatukogus on lastehommikuga seonduvalt algamas heategevusprojekt koostöös MTÜga Soe Pesa, mille eesmärk tutvustada lugejatele vastutustundliku lemmikloomapidamise põhitõdesid.

«Meie tänavatel hulgub ringi palju kodutuid kasse, kel tegelikult on olnud ka kunagi armastav pere. Mingil põhjusel on aga need õnnetud kiisud oma kodudes üleliigseks osutunud ja tänavatele sattunud. MTÜ Soe Pesa tegelebki hüljatud kasside päästmise ja neile uute kodude otsimisega. Türi raamatukogu otsustas sellele tublile organisatsioonile abikäe ulatada sellega, et kasvatada raamatutekaudu inimesi vastutustundlikumaks lemmikloomapidajaks,» selgitas raamatukogu direktor Astrid Karpender.

Nii ongi 16. novembril kell 12 algavale laste- ja perehommikule «Kogu pere lemmikloomapäev» oodatud noored ja vanad, et üheskoos rääkida ja arutada, millal on õige aeg ja põhjus soetada endale lemmikloom. «Sekka loeme vahvaid jutte kassidest ja otsime välja ka raamatuid, mis õpetavad oma loomadest paremini aru saama. Oma tööst hüljatud kassidega tulevad rääkima ka MTÜ Soe Pesa vabatahtlikud. Pärast saab igaüks meisterdada paberist kiisu, kelle peal harjutada looma eest hoolitsemist,» lausus Karpender.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles