Trad.Attack! – ei ühtki pisiasja

Raul Ranne
Copy
Trad.Attack!-i liikmed (vasakult)Jalmar ja Sandra Vabarna ning Tõnu Tubli panid uhke plaanina kirja kümme üle ilma kuulsat suurt muusikafestivali, kuhu tahaksid bändiga lähima viie aasta jooksul esinema pääseda.
Trad.Attack!-i liikmed (vasakult)Jalmar ja Sandra Vabarna ning Tõnu Tubli panid uhke plaanina kirja kümme üle ilma kuulsat suurt muusikafestivali, kuhu tahaksid bändiga lähima viie aasta jooksul esinema pääseda. Foto: Mihkel Maripuu

Rahvusvaheliselt küllap edukaim Eesti muusikakollektiiv Trad.Attack! esitles äsja uut singlit, mis on aperitiiviks kevadel ilmuvale uuele albumile ja ettekuulutajaks maikuus Tallinnas toimuvale kontserdile.

Kas uus materjal kannab Eesti visiitkaart-bändi sama uhkelt maailma suurematele lavadele ja festivalidele nagu tunamullune kiidetud ja pärjatud «Kullakarva», näitab muidugi aeg.

Küll aga saavad bändi liikmed rääkida, millise võlu ja valuga uus looming sündis ning milliseid kõrgusi muusikamaailmas järgnevatel aastatel püüdma minnakse.

Niisiis kohtume Trad.Attacki!-i liikmete Sandra Vabarna (torupill, parmupill, viled, laul), Jalmar Vabarna (kitarr, laul) ja Tõnu Tubliga (löökpillid, laul) ajal, mil Taiwani tuur on neil seljataga ning Hispaaniasse sõit veel ees.

Ent, mis põhiline, sobiva lahenduseni näikse olevat jõudnud teatavad mõttelised eksirännakud teemal, milline saab olema värske muusika kontekstis bändi visuaalne pilt. Ehk kaanepilt, millega neid tulevaste aastate eri kontsertidel ja festivalidel tutvustatakse.

See võib võhikule tunduda pisiasi. Aga ei ole. Eriti kui oled end Eesti bändina rahvusvahelisse muusikabisnisesse murdnud ning tahad seal pikemalt jätkata. «Kuidagi on need visuaali-asjad jäänud… ütleme siis, et lõpufaasi,» tunnistab Sandra.

«Eks ta ole ikkagi põhjusega jäänud lõpufaasi. Et midagi unikaalset luua, lähebki selle väljamõtlemiseks lihtsalt aega,» mainib Jalmar vahele.

Ning Sandra jätkab: «Tahaks leida seda õiget pilti, mis vastaks ka me muusikale – see on tegelikult juba mõnda aega salves. Aga vaat ei tule see visuaalne lahendus üldse nii lihtsalt.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles