Dopingu kasutamises kahtustatav olümpiavõitja süüdistab hoopis dopingukütte

Postimees Sport
Copy
Sun Yang
Sun Yang Foto: LEE JIN-MAN/AP

Kolmekordset ujumise olümpiavõitjat hiinlast Sun Yangi süüdistatakse dopinguproovi mitteandmises, kuid sportlane ise väidab, et küttidel puudusid vajalikud dokumendid. 

Rahvusvaheline ujumisliit vabastas Suni süüdistustest juba jaanuaris, kuid WADA ehk rahvusvaheline dopinguorganisatsioon soovis juhtumit kohtus arutada. 

Sun väidab, et ei soovinud proovi anda, sest dopingukütid ei identifitseerinud end piisavalt ja seetõttu ta keeldus protseduurist. «Kui nad oleksid olnud professionaalid, siis me ei oleks täna siin,» ütles Hiina ujuja. 

Kohtuprotsessi kaotamisel ootab Sun Yangi 8-aastane võistluskeeld, sest tal on probleeme olnud ka varem. Nimel 2014. aastal kasutas ta dopingut, mida ta enda sõnul vajas, sest tal olevat probleeme südamega. Toona karistati teda 3-kuulise võistluskeeluga. 

Sun Yang võitis 2012. aastal esimese Hiina sportlasena kuldmedali ujumises, kui jäi teistele alistamatuks 400 ja 1500 meetri distantsidel. Lisaks sai temast esimene meesujuja, kes võitnud kuldmedalid olümpiamängudelt ja maailmameistrivõistlustelt nii 200, 400 kui ka 1500 meetri distantsilt. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles