Soome streigilaine ähvardab paisuda: Helsingis saab halvatud ühistransport, lennuliiklus jääb seisma (6)

Copy
Helsingi ühistransport.
Helsingi ühistransport. Foto: Alexei Danichev/Sputnik/Scanpix

Soome auto- ja transpordiala töötajate liit (AKT) teatas täna, et järgmisel esmaspäeval, 25. novembril korraldatakse toetusstreik Posti tööläbirääkimiste toetuseks.

Streiki alustavad need AKT liikmed, kes sõidavad linna- ja lähiliinidel. Streik algab 25. novembril kell 3 öösel ja lõpeb 26. novembri öösel kell 3. Streiki alustatakse vaid siis, kui Posti läbirääkimistega ei jõuta selle nädala jooksul tulemuseni.

Helsingi transpordiamet ei soovinud veel kommenteerida seda, kuidas mõjutab streik Helsingi liiklust.

Täna teatas toetusstreigi alustamisest 25. novembril kell 6 hommikul ka Soome lennundustöötajate ametiühing. Streigis osalevad kõik Soome lennundusfirmade töötajad. Streik kestab teisipäevani ning võib seisata Soomes lennuliikluse.

Toetusstreikidest on teatanud ka teenindussektori ametiühing Pam, avaliku sektori ametiühing (JHL), raudteetöötajate ametiühing Rau ja Soome meremeeste ametiühing. Toetusstreigi ettevalmistamisest on teatanud ka elektritöötajate ametiühing.

Pami streigiga lõpetatakse postiteenuste pakkumine Posti teeninduspunktides, näiteks poodides ja kohvikutes, kuhu on võimalik tellida Posti kaudu saadetisi. Ametiühingu teatel on selliseid punkte Soomes 750.

AKT on varem teatanud, et peaaegu kõigil nende liikmetel on alates kolmapäevast keelatud ületöö ja vahetuse vahetamine. JHL ja Rau teatasid, et lõpetavad Posti saadetiste toimetamise raudteedel.

Täna algav Soome meremeeste ametiühingu streik ähvardab katkestada posti kohaletoimetamise Soome saarestikes elavatele inimestele. Meremeeste ametiühingu streigi ajal ei võeta Posti sõidukeid Soome lipu all sõitvatele laevadele ja praamidele.

Kommentaarid (6)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles