Kohus saatis pedofiili vangi

BNS
Copy
Tartu vangla.
Tartu vangla. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Tartu maakohus mõistis esmaspäeval keskealise mehe süüdi lastevastastes seksuaalkuritegudes ja saatis ta vangi.

Kohus mõistis 43-aastasele Mihhailile seitsme aasta ja kuue kuu pikkuse reaalse vanglakaristuse. Lisaks kohaldati Mihhailile kohtuotsusega kannatanute suhtes lähenemiskeeld ning tal tuleb tasuda ka menetluskulud.

Süüdistuse kohaselt pani Mihhail 2017. aastal kahel korral toime seksuaalkuriteo noorema kui 10-aastase lapse suhtes. 2017. aasta suvest kuni 2018. aasta suveni pani Mihhail seksuaalkuriteo toime noorema kui 14-aastase lapse suhtes.

Lisaks süüdistati Mihhaili selles, et 2018. aastal kallutas ta alaealist alkoholi tarvitamisele ning hoidis oma arvutis videofaili, millel oli kujutatud nooremat kui 18-aastast  pornograafilises situatsioonis.

Lõuna ringkonnaprokuröri Marge Püssi sõnul kinnitasid tõendid, et süüdistatava seksuaalse käitumismustri tõttu on ta alaealistele ohtlik ja seetõttu on karistuseks mõistetud reaalne vangistus prokuratuuri hinnangul põhjendatud.

«Lastevastased seksuaalkuriteod on kogu ühiskonna probleem, sest võivad oluliselt mõjutada laste arengut. Lastel endal on raske või ei ole neil julgust juhtunust rääkida ja nad ei pruugi ise väärkohtlemisest esialgu arugi saada. Seetõttu on oluline, et lapsed, nende sõbrad või täiskasvanud märkaksid ja leiaksid julguse, et seksuaalse väärkohtlemise kahtlusest politseile rääkida. Nii aitame kohtu ette viia lapsi ehk haavatavaimat ühiskonna osa juba kahjustanud kurjategijad ja aitame ära hoida uute ohvrite lisandumist,» ütles Püss.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles