Türi kunstigaleriis avatakse näitus, kus segunevad sürrealistlikud elemendid abstraktsioonidega

Kuido Saarpuu
Copy
Anu Muiste
Anu Muiste Foto: Iris_Kivisalu

Novembri teises pooles jõuab Türi kultuurikeskuse kunstigalerii seintele maalinäitus "Teine sina".

Näitus vaatleb kahe äärmuse sümbioosi, kus sürrealistlikud elemendid segunevad abstraktsioonidega. Skaala ühes otsas on enesekontroll ja teises selle puudumine. Näituse kunstnikuks on Anu Muiste, kelle uurimisvaldkonda kuuluvad inimese ja ühiskonna vahelised suhted ning inimese sisemaailm ehk psühholoogia. 

Uus maalinäitus "Teine sina" avatakse 26. novembril kell 16:30 Türi kultuurikeskuse kunstigaleriis ning jääb avatuks kuni 18. detsembrini. 

Eelseisva näituse autor Anu Muiste: "Ühest servast korralik ja kammitsetud, iga detail peab olema piinlikult paigas, ei mingit mänguruumi. Piinlik vaikus, piinlik ootus kuni anum saab täis ja vallandub teine sina. Sellel teisel pole struktuuri, ta lihtsalt tõmbleb ühest servast teise. See kõik on maksimalistlik jalutuskäik enesekontrolli ja vabanemise ääremaadel." 

Rohkem infot kunstniku kohta leiab siit!

Türi kultuurikeskuse kunstigaleriid kureerib maalikunstnik ja Järvamaa kultuurkapitali 2009 aastapreemia laureaat Tiit Jaanson. Kunstikoguja Andres Eilart kirjeldab Tiit Jaansoni kui võrratut koloristi, kes on üks silmapaistvamaid abstraktsioniste tänases Eesti maalikunstis.

Türi kultuurikeskuse kunstigalerii kontseptsiooniks on non-profit suunitlus. Galerii loodi, et anda inimestele võimalus suhestuda kaasaegsete kunstimõtetega ning mõtiskleda kunsti suundumuste üle üldisemalt. Septembris eksponeeriti Arne Maasiku fotonäitust "„ Eesti võsa. Deep Sea“, millele järgnes oktoobrist novembrini Eesti Akvarellistide Ühenduse sügisnäitus. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles