Sõõrumaa ei pelga Patarei merekindluse halba aurat (7)

PM Majandus
Copy
Urmas Sõõrumaa.
Urmas Sõõrumaa. Foto: Konstantin Sednev

Riigilt Patarei merekindluse ostnud ettevõtja Urmas Sõõrumaa ehitise ajaloost tulenevat halba aurat ei pelga, vaid kavatseb rajada sinna kaasaegse linnakeskuse korterite, kaupluste, kohvikute ja büroopindadega. Kokku plaanib Sõõrumaa kindlusesse investeerida ligi 100 miljonit eurot ega välista lisainvesteeringute kaasamist, kirjutab ERR.

«See, et ta on vahepeal vangla olnud ja seal on olnud häda ja viletsust, siis ma olen kõigile öelnud, et see tuleb taastada mitte ainult füüsiliselt, vaid ka spirituaalselt. Loomulikult olen sellele mõelnud ja plaanin kaasata sinna inimesi ja ühinguid, kes loodetavasti aitavad seda spirituaalselt pöörata positiivseks ja tänasesse päeva. Kindlasti neid asju, mis seal lähiajaloos on toimunud, ei saa eitada, vaid seda tuleb teadvustada, tuleb leida vääriline väljund,» ütles Sõõrumaa.

Loe pikemalt ERRist.

Tallinna Patarei merekindluse enampakkumise alghind oli 4,5 miljonit eurot. Müüki oli pandud kolm merekindluse kinnistut: Kalaranna 28, Kalaranna 30 ja Vesilennuki 4.

Urmas Sõõrumaa ei soovinud tehingu maksumust nimetada, kuid ütles, et see on alghinnast pisut kõrgem. «Ma arvan, et pole palju neid, kes suudaksid Patareist midagi teha,» arvas Sõõrumaa. Ühtlasi viitas ettevõtja oma kogemusele, mille ta sai Rotermanni kvartali renoveerimisest.

Sõõrumaa arvates peaks Patarei merekindlusest saama multifunktsionaalne keskkond, kus on võimalik elada, töötada ja ka meelt lahutada. Renoveeritud merekindlus võiks tema hinnangul valmida viie aasta pärast.

Kommentaarid (7)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles