Laupäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Foto: Järva Teataja

Laupäevane Järva Teataja kirjutab:

* Paide politseimaja sisehoovi pargitud väikekaubik Peugeot Partner näeb välja nagu üks neist tuhandetest tööautodest, mis Eesti teedel vuravad. Nii tundub siiski vaid esmapilgul, sest valgustkarvateks tegudeks kohandatud auto peabki jääma märkamatuks. Autona veidi kulunud ja pisut väsinud. Kahekohaline korrastamata salong, külgmiste klaasideta kaubaosa, tumendatud klaasidega tagauksed, numbrimärkideta esi- ja tagaosa – see luitunud punast värvi auto on tõesti silmatorkamatu. Paide politseijaoskonna vanemväärteomenetleja Merle Nurmsalu (pildil) selgitab, et Peugeot' teeb eriliseks mitte selle välimus, vaid sisu. Salongist võib leida kaks akut ja kaabli, mis viib kaubaruumi. Kaubaruumist leiab elektri­pumba, voolikusüsteemi ja kaks suurt plastmahutit. Teisisõnu on see tehniliste teadmistega meistrimehe valmistatud tankurauto, aga mitte ühegi teise liikuri tankmiseks, vaid teistest masinatest kütuse kättesaamiseks ja kiirkorras kaubaruumi peidetud mahutitesse ümber pumpamiseks.

* Kuni hooldekodu valmimiseni tegutseb järgmisel paaril aastal Peetri vanas koolimaja pastoraadi-poolses tiivas lastele mõeldud Laura, Jänksi ja Hiirekese peoruum. «Idee peoruumi tegemiseks sündis isiklikust vajadusest, sest lapse sünnipäeva pidamiseks polnud head kohta,» ütles Kristi Reinberg, kes töötab sel sügisel Järva vallavalitsuselt hooned soetanud ettevõttes Ardis Konsultatsioonid. «Mängutuba on minu isiklik ettevõtmine,» täpsustas ta.

* Rahvusvaheline meesteklubi LC Paide Bastion on kogumas heategevuslikul eesmärgil raha Paide linna koolide neljandate klasside õpilaste nägemiskontrolli tarvis, mis on kavas läbi teha tuleva aasta jaanuaris.

* Tatjana Ivanova on nüüdseks Paide kunstikooli täiskasvanute maaliringis käinud seitse aastat. Ta ütles, et jõudis joonista­miseni isa surma järel. «Tundsin, et pean kodust välja saama ja tegema midagi, mis mõtted mujale viiks. Isa oli mul lahtiste kätega ning sellest tuligi mõte minna oma andeid avastama Paide kunstikooli,» selgitas ta. «Põhimõtteliselt andis kadunud papa mulle kunsti suunas tõuke, mida tal eluajal anda ei õnnestunud.»

* Tuttavad uurisid Kirnast pärit kaitseväe ohvitserilt Rauno Viitmannilt (39) ääri-veeri, mis hullu probleemi tal seedida tuli, et pages keset sügist ihuüksi nädalaks kõledale asustamata saarele. «Läksin puhkama. Eks paljud mu sõbrad ole aru saanud, et ega ma selle koha pealt päris normaale ole,» ütleb Viitmann laia naeratuse saatel käsi laiutades.

* Kui Viking Window juhatuse liige Ilmar Iva poleks viie aasta eest juhtunud Saksamaale ehitusmessile, poleks talle seal näppu jäänud üks jõuludekoratsioonide meisterdamist tutvustav klantspaberil trükis, poleks see koju kaasa rännanud ega oleks ta sealt intarsiast kirjutatud lugu avastanud. Eks elu tihtipeale sellistest oleks-poleks-juhustest koosnegi.

* Järva vallast pärit Allar Pedak noppis möödunud nädalavahetusel rahvusvahelistelt Riia karikavõistlustelt rannafitnessis teise koha. Pedakule on fitness kujunenud elustiiliks, millest ta niipea loobuda ei kavatse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles