Ajutised jõulukirjakastid teevad jõulukaardi saatmise lihtsamaks

Kuido Saarpuu
Copy
Inglise tüdruku kiri jõuluvanale.
Inglise tüdruku kiri jõuluvanale. Foto: Shutterstock

Pühapäeval oli esimene advent, millega saabus sobiv aeg jõulukaartide teele panemiseks. Hõlpsamaks kirjasaatmiseks on tänavu paigaldatud ajutised jõulukirjakastid nii populaarsematesse postkontoritesse kui ka kaubanduskeskustesse.

Selleks, et jõulukaartide saatmine läheks veelgi lihtsamalt, paigaldas Omniva üle Eesti 30 ajutist jõulukirjakasti. Ajutised kirjakastid on paigaldatud populaarsematesse postkontoritesse ja kaubanduskeskustesse. Näiteks leiab jõulukirjakasti Tallinnas Ülemiste keskuse Rimi juurest, Rocca al Mare kaubanduskeskuse aatriumist, Kristiine keskusest, Stockmanni kaubamaja 4. korruselt, Tartu Eedeni keskusest ja Viljandis UKU keskusest.

Jõulukaartide saatmiseks ilmus ka sel aastal spetsiaalne jõulupostmark. Sametine jõulupostmark on tänavu tehtud pehmest vildist, mis muudab soojad pühadetervitused veel soojemaks. Jõulumargi on kujundanud tunnustatud Eesti tekstiilikunstnik Krista Leesi, kelle teos „Lumikiri“ võitis kevadel korraldatud loovtööde konkursi.

Rahvuslikest mustrikirjadest inspireeritud jõulumargil saavad kokku erinevad märgid-kirjad, mis sarnanevad lumehelvestele ja tekitavad talvise meeleoluga mustripinna. Margi alumine Muhu roosa tekstiriba on loodud sarnaselt kindakirjadele pikslitena ruudustikule.

Jõulukaartide saatmiseks ilmus ka sel aastal spetsiaalne jõulupostmark.

Jõulupostmark on saadaval nii üksikult kui ka neljast margist koosneva komplektina. Ühe margi hind on 0,65€, mis vastab siseriiklikule kirja tariifile. Lisaks jõulupostmargile on müügil samast sarjast ka postkaart, kahes suuruses ümbrikud ja postkaart margikujutisega, mis on mõeldud üle maailma saatmiseks.

Lisaks on müügil ka jõulutoodete komplektid (neli ümbrikku ja marki ning jõulumargist, -kaardist ja -ümbrikust koosnev komplekt). Jõulutoodete sarja täiendab ka vildist jõulumark kaante vahel, mis sobib hästi kinkimiseks või isiklikku kollektsiooni.

Kust saab osta jõulukaarte ja postmarke?

Kogu vajaliku info jõulukaardi või -kirja mugavaks saatmiseks on leitav aadressilt omniva.ee/postkaart. Kõik jõulusarja tooted on müügil postkontorites, jõulumargid on piiratud koguses saadaval ka postipunktides. Lisaks on postmarke võimalik osta Omniva e-poest, kõikidest R-Kioskitest, Charlot poodidest ja Prisma infoletist. Kõik postmarkide edasimüüjad on leitavad maakondade kaupa ka Omniva kodulehelt.

Kaart kirjutatud, mark olemas – mis edasi?

Selleks, et kiri jõuaks kiiresti just selle inimeseni, kellele mõeldud, tasub meeles pidada järgmist:

  • Kirjuta ümbrikule või kaardile loetavalt õige aadress ladina tähtede ja araabia numbritega.

  • Veendu, et kirjas on saaja õige sihtnumber. Sihtnumbri leiad sihtnumbri otsingust.

  • Kui saadad kirja või kaarti välismaale, lisa kindlasti saaja riik (inglise või prantsuse keeles).

  • Kleebi õiges vääringus postmark alati ümbriku või kaardi ülemisse paremasse nurka. Eesti-sisese kirja hind on 0,65€, Euroopa puhul 1,40€ ja kaugemale maailmasse saates 1,50€.

  • Kindlasti tasub jälgida ka kirjakasti peal toodud tühjendamisaegu – just siis alustab kasti potsatanud kiri või kaart teekonda saaja poole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles