Video: Kanada metsas kuuldakse hirmutavaid selgitamatuid helisid

Inna-Katrin Hein
Copy
Sünge mets. Pilt on illustreeriv
Sünge mets. Pilt on illustreeriv Foto: Inga Linder-Kopiecka/PantherMedia /Scanpix

Kanadas Ontario loodeosas asuvas metsas on juba mõnda aega kuuldud hirmutavaid helisid, mida ei osata selgitada.

Kohalikud on kutsunud helieksperte ja teadlasi neid uurima, kuid seni ei ole selgitust leitud, teatab messagetoeagle.com.

Välja on pakutud, et tegemist on looduses esinevate helidega, mingi salajase sõjalise katse või maavälisega, kuid mitte ükski neist ei ole kinnitust leidnud.

«Uurisime, millseid loomi ja linde selles metsas elab ning kuulasime nende häälitsuste lindistusi, kuid mitte ükski neist ei tee hirmuäratavaid helisid. Arvasin alguses, et tegemist on põdraga, kuid kui see heli kordus, siis sain aru, et see ei ole põdra tekitatud,» sõnas loodusekspert ja jahimees Gino Meekis.

Meekis lisas, et ta on kogenud metsaskäija ja tunneb erinevaid loodushelisid, kuid nüüdsed on sellised, mida ta varem kuulnud ei ole.

«Olen oma elu jooksul kuulnud paljude loomade ja lindude hääli, taimestiku ja maastiku helisid. Jahimehena tean, millised on erinevate loomade suhtlushäälitsused. Nüüd kuuldavad hirmuäratavad helid kostavad kummaliselt, arvasin et need on kaugemal, kuid järsku olid väga lähedal,» sõnas kanadalane.

Mees lisas, et tal oli ühel korral metsas kaasas ka naine ja lapselaps ning nii kui naine neid helisid kuulis, tekkisid tal külmavärinad. Naine haaras lapselapse ja jooksis autosse.

Osa jahimehi arvasid, et kummalist heli võis tekitada mõni suur karu või hunt, kuid sellele ei ole saadud kinnitust.

Vandenõuteoreetikud on seisukohal, et sellist heli teeb lumeinimene, keda on väidetavalt Kanada ja USA metsades kümneid kordi nähtud.

Kaader 20. oktoobril 1967. aastal USAs Põhja-Californias tehtud filmist, millel on väidetavalt lumeinimene
Kaader 20. oktoobril 1967. aastal USAs Põhja-Californias tehtud filmist, millel on väidetavalt lumeinimene Foto: General/©2006 TopFoto / Fortean/Scanpix

Kanada indiaanilegendide kohaselt liigub sealsetes metsades wendigo, mütoloogiline koletislik olend, kes sööb inimesi.

Koletis. Pilt on illustreeriv
Koletis. Pilt on illustreeriv Foto: Norbert Dr. Lange/PantherMedia /Scanpix

Ontario metsandusameti esindajad arvavad, et need hääled ja helid on mõne senitundmatu sisserännanud loomaliigi tekitatud.

Arvatakse, et tegemist võib olla mingi suure imetajaga, kuid kuna puuduvad täpsemad andmed, siis ei ole teada, kes see olla võiks.

Kanada teiste osade ja USA põhjaosariikide metsades on kuuldud samuti kummalisi helisid. Lisaks metsadele on kuuldud ebatavalisi vibreerivaid helisid mitmes Kanada ja USA suurlinnas. Hum-heli on kuuldud kogu maailmas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles